BORDER , uluslararası düzeyde profesyonel kariyer yapabilecek öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemiş ve bu hedefe uygun olarak dünya standartlarında akademik bir eğitim programı benimsemiştir. Ancak elbette okula kaydolan ve devam eden her öğrencinin böyle bir hedefi olması beklenemez. Hatta bu, sadece özel yetenekli belli sayıda öğrenci için geçerli olabilmektedir. Diğerleri içinse bale ve dans, iyi vakit geçirecekleri bir hobi olarak seçilmiş görünmektedir. Oysa ki bale eğitimi, profesyonel kariyer planlasın ya da planlamasın, her öğrenci için “sadece” eğlenceli bir hobi olmanın her zaman ötesinde bir aktivite olacaktır. Bu eğitimle, kesinlikle tüm hayatlarını etkileyecek çok daha önemli kazanımlar sağlayacakları kuşku götürmez bir gerçektir Kulübümüz halk oyunu çalışmalarını sosyal yarışma ve profesyonel olarak üç farklı platformda sürdürmektedir.Her bir platform kendi içersinde;
- Minikler :
anasınıfı ve 1.sınıflar (5-7yaş):Sosyal grubumuzdur.En miniklerimize kültürü tanıtmak, yöresel müziklerimizin ezgilerini vermek, temel halk oyunu adımlarını öğretmek hedeflenmektedir.
2.sınıflar(7-8 yaş) :Temel başlangıç sınıfının bir üstüdür.temel halk oyunları bilgisi verildikten sonra yaşa uygun bir yörenin öğrenimine giriş yapılır.Seçilen yörenin en temel adımlarının öğrenildiği sınıflardır.
3.sınıflar(8-9yaş): Yaşa uygun nitelikte bir yöre seçilir yöre figürleri öğretilmeye devam edilir bunun yanında 2. Yöre yüklemesi de yapılabilir.
4.sınıflar(9-10 yaş):Yarışmaya hazırlık gruplarıdır. Sene sonu gösteri yöresi yanında yarışma oyunları da öğretilmeye başlanır. Yarışma ekibine öncelik sırası 5.sınıflar olmakla birlikte uygun durumlarda bu gruptan da seçilir.
5.sınıflar(10-11yaş):Yarışmaya hazırlık grubudur. Sene sonu gösteri yöresi yanında yarışma oyunları yüklemesi yapılır. Yarışma ya yaş itibariyle en hazır gruplardır. Yarışmaya bu gruptan oyuncu alınır.
Miniklerve yıldızlar yarışma grubu:Bizi Türkiye Halk Oyunları Federasyonu yarışmalarında temsil eden gruplarımızdır.Disiplinli ve sıkı bir çalışma temposu olan gruplarımızdır.profesyonel gruplardır. Bizi türkiyede ve dünyada temsil edecek olan gruplarımızdır.akademik anlamda da halkoyunu ve dansı hedefleyen çocuklarla yapılan çalışmalardır.
-Yıldızlar(6.7.8.sınıflar)(12-14yaş):Çok sayıda yöre yüklemesi yapılan gruplardır. Yarışma yöreleri KAFKASdır. Kafkas yöresi içinde estetik , akrobasi ve esneklik bulunduran özel ve zor bir yöredir.yoğun bir kafkas eğitimine tabi tutulurken bunun yanınnda diğer yörelerinde eğitimine devam edilir.
-Gençler(15-18yaş) : Genç gruplarımıza yoğun bir gösteri oyunları yüklemesi yapılır. Olgunlaşma evresini tamamlayan dansçılarımız bol miktarda gösteriye çıkma fırsatına sahip olurlar.
Yetişkinler(18yaş ve üstü) - :Sosyal gruplarımızdır. Yoğun iş temposundan , günlük streslerden uzaklaşmak isteyenler için güzel bir deşarj yöntemidir. Figürleri öğrenirken konsantre olup, rutin meşguliyetlerinizden uzaklaşabilir,müzikle ve dansla pozitif enerji yüklenebilirsiniz.aynı zaman da dans edebildiğinizi gördükçe kendinize güveniniz artar bunun yanında sene sonu gösterileriyle sahne heycanını ve grup olarak ortak bir şeyin başarı hazzını yaşarsınız.
2001 yılında İzmir'in Bornova ilçesinde faaliyetlerine başlayan dernek, ilçenin halk oyunları faaliyetlerini aktif olarak sürdüren tek derneği olmuştur. Dernek, Bornova Halk Oyunları Bilim ve Kültür Derneği adıyla kurulduktan sonra ismini değiştirerek günümüzdeki adını almış ve kulüp statüsüne geçmiştir. İlk etapta Çamdibi semtinde bulunan Atatürk Parkı salonlarında çalışmaya başlayan kulüp, yine aynı bölgede oluşturulmuş olan Kuzey Kafkas ekibi ile ön plana çıkmaya başlamıştır. 2002 yılında gerçekleştirilen ilk Halk Dansları Şöleni'nden sonra bu şöleni geleneksel hale getiren kulüp, aynı yıldan itibaren Bornova Belediyesi, Bornova Halk Eğitim Merkezi, Bornova Milli Eğitim Müdürlüğü ve Bornova Kaymakamlığı'nın organizasyonlarında yer alarak Bornova'da konservatuardan sonra halk oyunları ekiplerini çıkartan ikinci kurum olmuştur. Faaliyet alanını genişleten dernek 2005 yılından itibaren İzmir Büyükşehir Belediyesi ile de çalışarak Belediyenin tüm organizasyonlarında yer almıştır. 2007 yılında Çocuk Şenliği adında yeni bir şenliği gelenekselleştirmiş olan kulüp, 2008'de Halk Oyunları Teşvik Yarışmaları düzenlemeye başlamıştır. Yine aynı yıl Polonya'nın Chelmno kentinde düzenlenen uluslar arası bir şenlikte ülkemizi temsil etmiştir. 2010 yılından itibaren Türkiye Halk Oyunları Federasyonu'nca düzenlenen yarışmalara da iştirak eden kulüp 2011 yılından itibaren üç kere Türkiye2.liği,toplam dört kere Türkiye 1.liği almıştır. Aynı zamanda 21 Mayıs 2016 yılında Romanya’nın Alexandria kentinde düzenlenen Uluslararası yarışmada Dünya 1.liği almıştır. Son olarak 2 Haziran 2017 yılında Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Minikler Türkiye Şampiyonasında Türkiye2.liği almıştır. Günümüzde kulübümüz İzmir'in gerek kostüm ve müzik arşivi yönünden gerekse halk oyunları ekipleri yönünden sayılı kulüpleri arasındadır.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|