İzmir merkezli olarak 2003 yılında yayıncılık, 2006 yılında eğitim hayatına başlayan YEDİİKLİM AKADEMİ, yayınlarındaki tutarlılık ve gerçek sınav formatına yakın özgün içerikler sayesinde Türkiye'nin ilk akla gelen kurumu olmuştur. Kurumsal yapısı, güçlü yayın desteği, profesyonel öğretmen kadrosu, verimli eğitim ve çalışma ortamı, bireysel rehberlik hizmeti, yenilikçi, dinamik ve rekabetçi eğitim anlayışımız ile kısa zamanda İzmir'de saygın bir kurs olarak yerini almıştır.İzmir kadromuzdaki akademik ve uzman öğreticiler, tüm Türkiye'deki 82 Şubemizde kullanılan yayınların yazar kadrosu olmanın grurunu taşımaktadır. Her biri yılların verdiği deneyimle beraber alanında uzmanlaşmış dinamik eğitmen kadrosu, bilimsel yenilikçi eğitim ve öğretim teknikleriyle, kişiye özel meslek danışmanlığı ve rehberlik hizmetleri sunan, başarıyı kendisine hedef edinmiş öğrenci odaklı tek kurumdur.
Yediiklim Akademi, KPSS Öğretmenlik, KPSS Memurluk, KPSS-Müfettişlik Uzmanlık, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı), YDS (Yabancı Dil Sınavı), DGS (Dikey Geçiş Sınavları) hazırlık kursları ile; iş hayatı ve akademik kariyer için tam donanımlı, sektörde aranan değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Öğrencilerimizin sınavlardaki başarıları, dereceleri ve kamu kurumlarına yerleştirme oranlarımızdaki yükseliş, doğru yolda ilerlediğimizin ve aynı zamanda sektördeki lider olma vizyonumuzun da önemli bir göstergesidir.
Kamu kurum ve kuruluşlarındaki müfettiş, uzman, denetmen, kontrolör yardımcılıkları kadrolarına A grubu kadroları denir.
KPSS - A her yıl yapılır.
KPSS - A kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS - A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında değişiklikler olabilmekteydi. Ancak, KPSS'nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları Mühendislik Fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği), kimileri Fen/Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE), kimileri de Tabip, Dış Tabibi, Eczacı, Kimyager ve ya Kimya Mühendislerinin (Sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir. Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, Mimarlık, Fen/Fen Edebiyat, Tıp gibi fakülte ve bölümlerden ve yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen,bunlar oldukça sınırlıdır.
Sınava girildiğinde mezun olup olmama şartı aranmamaktadır. Mezuniyet şartı kadrolara başvuru esnasında gerektiği için sınava girebilirler. (Üniversite 3. sınıf öğrencileri de girebilir).
A Gurubu olarak tanımlanan kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurulan tarihte mezun olma şartı aranır.
SINAVDA UYGULANACAK TESTLER | SORU SAYISI | SINAV SÜRESİ |
GK-GY | 120 | 130 DAKİKA |
HUKUK | 40 | 50 DAKİKA |
MUHASEBE | 40 | 50 DAKİKA |
İKTİSAT | 40 | 50 DAKİKA |
MALİYE | 40 | 50 DAKİKA |
İŞLETME | 40 | 50 DAKİKA |
İSTATİSTİK | 40 | 60 DAKİKA |
KAMU YÖNETİMİ | 40 | 50 DAKİKA |
ULUSLARARASI İLİŞKİLER | 40 | 50 DAKİKA |
ÇALIŞMA EKONOMİSİ VE ENDÜSTRİ İLİŞKİLERİ | 40 | 50 DAKİKA |
Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadroları için, bu kılavuzda yer alan KPSS puan türlerinden hangisini kullanacakları ile adaylarda arayacakları genel ve özel şartları ilanla kamuoyuna duyuracaklardır.
KPSS - A Grubu Kariyer Mesleklerine ilişkin kurumların aradığı şartlar her zaman aynı olmayabiliyor. Kimi kurum, sınava katılma şartı olarak genel yetenek genel kültür, yabancı dil testlerinin yanında mesleki testlerin farklı alanlarında belli puanlar almış olma koşulunu aramaktadır. Örnek : KPSSP47(Devlet Personel Uz. Yrd.: TBMM Uzman Yardımcısı)
Kimi kurum da sadece Genel Yetenek - Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden belli puan almış olma şartını aranmaktadır.
KPSS-A grubu kadrolarında genelde 35 yaş şartı vardır.
KPSS'ye başvurular 14.03.2017 - 27.03.2017 arasında yapılacaktır.
KPSS puanları iki (2) yıl geçerlidir. İki yıl içinde alınan puanın yeterli olabileceği yerlere başvurma hakkı bulunmaktadır.
UYARI : 2 (iki) yıl içerisinde yeni bir sınavın yapılmaması durumunda sınav sonuçları sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.
KPSS sınavına katılım sayısında sınırlama yoktur. Aday her yıl KPSS'ye girebilir. Sınavda oturumların hepsine katılabilir.
KPSS -A grubunda taban puan, her kurumun açacağı sınava göre değişmektedir.
KPSS'ye lisans düzeyinde girenler A grubu kadroların giriş sınavlarına başvurunun yanı sıra B grubu kadrolara ve Eğitim Bilimleri Sınavına da katıldıkları takdirde öğretmenlik yerleştirmelerine de başvurabilirler.
KPSS'ye giriş sırasında adayların askerlik belgesi istenmediğinden askerlik durumu ne olursa olsun erkek adaylar sınava girebilir.
UYARI : Kurum sınavlarına giriş sırasında askerlik ilgisi bulunmaması veya askerliğini ertelenmiş olması gerekir.
Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ÖSYM Başkanlığı tarafından iki yılda bir (çift yıllarda) Lisans öğrencileri için Temmuz 2020'de, Lise - Önlisans öğrencileri için Ekim 2020'de yapılan bir sınavdır. KPSS B lisans sınavına bir lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunan öğrenciler katılabilir.
Dikey Geçiş Sınavı(DGS), üniversitelerin örgün öğretim yapan iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden ya da açık öğretim fakültelerinin iki yıllık bölümlerinden mezun olan veya olabilecek adayların girebileceği bir sınavdır.
Bu sınav sayesinde adaylar dört yıllık fakültelerde okuma şansına sahip olabileceklerdir.
Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ayında yapılmaktadır. Sınava katılmak için herhangi bir yaş sınırı, sınav katılma sayısı, alttan ders, staj, mezun olunan yıl gibi kısıtlamalar yoktur.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı(ALES), ÖSYM tarafından her yıl iki kez ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde uygulanan bir sınavdır. Bu sınava bir lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunanlar, bir yüksek lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunanlar katılabilir.
ALES'ten elde edilecek puanlar yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, çevirmen ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atamalarda, ülkemizde veya yurtdışında lisansüstü eğitim programlarına girişte; YLSY(Yurt Dışına Lisanüstü Eğitim görmek üzere gönderilecek Öğrencileri Seçme Sınavı) programlarına başvuruda kullanılabilir.
ALES'te her biri 50'şer sorudan sayısal ve sözel olmak üzere 2 test grubu mevcuttur. ALES'te 100 soru için verilen süre 150 dakikadır(2,5saat). Sınav sonuçları 5 yıl süreyle geçerlidir.Geçerlilik süresi boyunca alınan en yüksek puan kullanılır.
ALES'te sayısal testi, sıralama, çözümleme, analiz etme, yorumlama ve mantıksal akıl yürütme gibi daha çok ileri düşünme becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır.
ALES'te sözel testi, temel dilbilgisi becerilerinin yanı sıra daha çok sözel akıl yürütme becerilerini ölçmeyi amaçlamaktadır.
ALES'te hesaplanacak puan türüne göre çözülen testler ve testlerin ağırlıkları değişmektedir. Eşit ağırlık puanı hesaplanırken sayısal testi %50, sözel testi %50 olarak baz alınacaktır.
ÖSYM tarafından bilgisayar üzerinden (elektronik sınav) yapılan Elektronik Yabancı Dil Sınavların (e-YDS) ilk uygulaması 20 Eylül 2014 tarihinde yapılmıştır.
e-YDS, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviyesi Tespit Sınavı (YDS) ile eşdeğerdir. e-YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklar. YDS'ye giren adayların kazanmış oldukları haklarla aynıdır.
Aynı dilden her ay düzenlenen YDS'ye yılda sadece 1 kez girilebilir. e - YDS'ye katılan bir aday, yılda 2 kez yapılan normal YDS'ye başvuru hakkına ayrıca sahiptir.
YDS her yıl genellikle Mart ve Eylül aylarında olmak üzere yılda 2 kez yapılır.
YDS Hangi Dillerde Yapılır?
YDS İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça için yılda 2 kez, bunun dışındaki diller için her yıl ilkbahar döneminde yapılacaktır.
YDS'de Soru Sayısı ve Sınav Süresi Nedir?
Soru sayısı 80 ve Sınav süresi 180 (3 saat) dakikadır. (4 Eylül 2016 tarihinde gerçekleşecek olan YDS'den itibaren sınavlarda optik form dağıtılmayacak olup işaretlemeler kitapçık üzerinden yapılacaktır.)
YDS Sınavından Alınan Puan Ne Kadar Geçerli Olur?
YDS'nin belirli bir geçerlilik süresi yoktur. Kurumlar kendileri süre tanımlayabilmektedirler. Ancak dil tazminatı almak isteyen adaylar 5 yıl süreyle puanlarını kullanabilmektedirler. 5 yıl sonunda sınava girmeyenlerin dil tazminat ücretleri bir alt seviyeye düşmektedir. Eğer YDS'ye aynı dilden birden fazla kez girilmiş ise alınan puanlardan en yüksek olanı geçerli sayılıp düşük olan puan en son girilen sınavdan alınmış olsa dahi geçersiz sayılır.
YDS Puanı Kimler İçin Gereklidir?
YDS; ÜDS ve KPDS'nin bileşkesi olarak üç temel bilimden de(fen, sağlık, sosyal) sorular içermektedir. Ancak ÜDS'den farklı olarak YDS'de bilim dalı ayrımı yoktur; hangi alanda eğitim almış olursa olsun, ütün adaylar aynı sınava tabi tutulmaktadır.
İzmir merkezli olarak 2003 yılında yayıncılık, 2006 yılında eğitim hayatına başlayan YEDİİKLİM AKADEMİ, yayınlarındaki tutarlılık ve gerçek sınav formatına yakın özgün içerikler sayesinde Türkiye'nin ilk akla gelen kurumu olmuştur. Kurumsal yapısı, güçlü yayın desteği, profesyonel öğretmen kadrosu, verimli eğitim ve çalışma ortamı, bireysel rehberlik hizmeti, yenilikçi, dinamik ve rekabetçi eğitim anlayışımız ile kısa zamanda İzmir'de saygın bir kurs olarak yerini almıştır.İzmir kadromuzdaki akademik ve uzman öğreticiler, tüm Türkiye'deki 82 Şubemizde kullanılan yayınların yazar kadrosu olmanın grurunu taşımaktadır. Her biri yılların verdiği deneyimle beraber alanında uzmanlaşmış dinamik eğitmen kadrosu, bilimsel yenilikçi eğitim ve öğretim teknikleriyle, kişiye özel meslek danışmanlığı ve rehberlik hizmetleri sunan, başarıyı kendisine hedef edinmiş öğrenci odaklı tek kurumdur.
Yediiklim Akademi, KPSS Öğretmenlik, KPSS Memurluk, KPSS-Müfettişlik Uzmanlık, ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Sınavı), YDS (Yabancı Dil Sınavı), DGS (Dikey Geçiş Sınavları) hazırlık kursları ile; iş hayatı ve akademik kariyer için tam donanımlı, sektörde aranan değerlere sahip bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
Öğrencilerimizin sınavlardaki başarıları, dereceleri ve kamu kurumlarına yerleştirme oranlarımızdaki yükseliş, doğru yolda ilerlediğimizin ve aynı zamanda sektördeki lider olma vizyonumuzun da önemli bir göstergesidir.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|