Dikey geçiş sınavına hazırlık dönemi başlamış bulunmakta. Bu yoğun ve tempolu döneme, sınav hazırlığının getireceği baskıya duygusal anlamda ve teknik olarak hazır mısınız? Verimli ders çalışma yöntemlerini uygulayabiliyor musunuz? Motivasyon ve konsantrasyon seviyeniz yeterli hissediyor musunuz?
Bu sorularla önce kendinizi sınava hazırlanmaya hazırlamalısınız. Çalışmanın verimli olması, masa başında geçirdiğiniz sürenin uzunluğu değil, o çalışmanın için ne kadar etkili olduğuna bağlıdır. Bu nedenle verimli çalışma saptanan amaç doğrultusunda zamanı planlı ve programlı olarak kullanmaktır. Bunun içinde okul, dershane, arkadaşlık, spor, yemek, uyku vb… etkinliklerin dışında kalan zaman ders çalışmak için ayrılır. Bu süreçteki çalışmalar belli bir plan ve programa bağlanmalıdır.
Görüldüğü gibi verimli ders çalışma sadece ders çalışmak için zaman ayırarak diğer etkinlikleri göz ardı etmek değildir. Aksine belli bir plan ve program dâhilinde çalışmanız, hem ders çalışmanıza hem de diğer etkinliklerinize zaman ayırdığından hayattan daha çok zevk almanıza yardımcı olur.
Başarılı olmak için, çok çalışmak değil etkili çalışmak gerekir. Etkili çalışma ise, zamanı, planlı ve programlı olarak kullanmak ile mümkündür. Bu nedenle kendinize uygulayacağınıza inandığınız günlük ve haftalık programı hazırlamalısınız. Haftalık ya da günlük planlar yapmalı. Çok uzun zamanlı planlar daha kolay aksayabilir veya güncelliğini yitirebilir.
Çalışma için minimum bir saat vermelisiniz. (Bu hiç çalışmayan biri için 30 dk. bile olabilir) Ancak zaman içinde bunu yavaş yavaş artırmaya çalışmalısınız. Çalışma isteğine göre 30, 45, 50 dakikada bir en fazla 10`ar dakikalık aralar vermeli.
Düzenli tekrar yapmalısınız. Öğrenilen bilgilerin %70’i ilk sekiz saat içinde unutulur. Günlük tekrara vakit ayırmalı hatta haftalık ve aylık tekrarlarla unutmanız azalacağı gibi konuları özümsemeniz artacaktır.
Unutmayın; Sınavlar ne zor, ne de kolaydır; onu biz zorlaştırır ve kolaylaştırırız. Kendinizi nasıl görüyorsanız öyle bir sonuca ulaşırsınız. Başarı önce kişinin beyninde tasarlanır, sonra dış dünyada gerçekleşir. İçinizde başaramadığınız bir şeyi, dışınızda da başaramazsınız. Başaracağımıza inanmalıyız.
Bizi engelleyen çevremiz değildir. Kendimize olan inançsızlığımızdır.
Yabancı uyruklu olanların,
-Doğumla Türk vatandaşı olup da İçişleri Bakanlığı’ndan Türk vatandaşlığından çıkma izni alanlar ve bunların Türk vatandaşlığından çıkma belgesinde kayıtlı reşit olmayan çocuklarının aldığı 5203 sayılı Kanunla Tanınan Hakların Kullanılmasına İlişkin Belge sahibi olduklarını belgeleyenlerin,
-Doğumla yabancı uyruklu olup daha sonra TC vatandaşlığına geçen çift uyrukluların,
-TC uyruklu olup lise öğreniminin son üç yılını KKTC hariç yabancı bir ülkede tamamlayanların başvuruları kabul edilir.
Ancak adaylardan;
T.C. uyruklu olanların, (lise öğreniminin son üç yılını K.K.T.C dışında yabancı bir ülkede tamamlayanlar hariç)
K.K.T.C. uyruklu olanların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar hariç),
Uyruğundan birisi T.C. olan çift uyrukluların,(lise öğreniminin son üç yılını K.K.T.C. dışında yabancı bir ülkede tamamlayanlar hariç),
Uyruğundan birisi K.K.T.C. olan çift uyrukluların (ortaöğreniminin tamamını K.K.T.C. liselerinde bitirip GCE AL sonucuna sahip olanlar hariç),
T.C. uyruklu olup lise öğrenimini K.K.T.C.’de tamamlayanların, başvuruları kabul edilmez.
Tasarı Akademi Türkiye’nin ilk ALES kursudur. 1997’den bu yana tecrübesini kullanarak ALES eğitimi konusunda daima öncü kurum olmuştur.
ALES kursumuzda Fasikül Sistemi kullanırız. Yani diğer kurslarda öğretmenlerin yazdırdığı sorularla zaman kaybedilirken bizde sorular önünüze fasiküllerle konur. Böylece yazmakla zaman kaybetmez, derste çok daha fazla örnek soru çözersiniz.
Tasarı ALES Kursları öğrencilerin en çok zaman kaybettiği ve sorun yaşadığı konuların bunlar olduğunu bilir. Bu sebeple Cebir, Sayılar gibi bildiğiniz ve kolay soruların geldiği konular hızlıca geçilir. Kursun başından sonuna kadar Geometri, Sayısal Mantık ve Problemler konusunun eğitimini alırsınız.
Kurslarımızda bugüne kadar çoğunlukla çalışan veya okuyan öğrencileri ağırladığımızın farkındayız. Dolayısıyla programınız bu yüzden 185 saatlik bir içeriğe sahiptir. Yoğun bir kurs süreciyle disipline olabilirsiniz. Ayrıca kaçırdığınız dersleri fasikül sistemi her sınıfta aynı olduğu için rahatlıkla Hafta İçi Sabah, Hafta İçi Akşam, Hafta Sonu Sabah, Hafta Sonu Öğlen programlarımızdan telafi edebilirsiniz.
KPSS-A ne demektir???
KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS-A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında bazı değişiklikler olabilmekteydi. Örneğin Başbakanlık Uzman yardımcılığına (A) bölümü mezunu, Maliye müfettişliğine de (B) mezunları başvuramayabilmekteydi. Ancak, KPSS'nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendisilerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir: Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır.
KPSS-B ne demektir?
Yukarıda belirtilen KPSS-A kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Yani, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadroları dışındaki her kadro KPSS-B kadrosudur. Bu çerçevede, mühendis, tekniker, teknisyen, memur, psikolog, mimar, veteriner vb. tüm kadrolar KPSS-B kadrolardır.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|