Dikey geçiş sınavına hazırlık dönemi başlamış bulunmakta. Bu yoğun ve tempolu döneme, sınav hazırlığının getireceği baskıya duygusal anlamda ve teknik olarak hazır mısınız? Verimli ders çalışma yöntemlerini uygulayabiliyor musunuz? Motivasyon ve konsantrasyon seviyeniz yeterli hissediyor musunuz?
Bu sorularla önce kendinizi sınava hazırlanmaya hazırlamalısınız. Çalışmanın verimli olması, masa başında geçirdiğiniz sürenin uzunluğu değil, o çalışmanın için ne kadar etkili olduğuna bağlıdır. Bu nedenle verimli çalışma saptanan amaç doğrultusunda zamanı planlı ve programlı olarak kullanmaktır. Bunun içinde okul, dershane, arkadaşlık, spor, yemek, uyku vb… etkinliklerin dışında kalan zaman ders çalışmak için ayrılır. Bu süreçteki çalışmalar belli bir plan ve programa bağlanmalıdır.
Görüldüğü gibi verimli ders çalışma sadece ders çalışmak için zaman ayırarak diğer etkinlikleri göz ardı etmek değildir. Aksine belli bir plan ve program dâhilinde çalışmanız, hem ders çalışmanıza hem de diğer etkinliklerinize zaman ayırdığından hayattan daha çok zevk almanıza yardımcı olur.
Başarılı olmak için, çok çalışmak değil etkili çalışmak gerekir. Etkili çalışma ise, zamanı, planlı ve programlı olarak kullanmak ile mümkündür. Bu nedenle kendinize uygulayacağınıza inandığınız günlük ve haftalık programı hazırlamalısınız. Haftalık ya da günlük planlar yapmalı. Çok uzun zamanlı planlar daha kolay aksayabilir veya güncelliğini yitirebilir.
Çalışma için minimum bir saat vermelisiniz. (Bu hiç çalışmayan biri için 30 dk. bile olabilir) Ancak zaman içinde bunu yavaş yavaş artırmaya çalışmalısınız. Çalışma isteğine göre 30, 45, 50 dakikada bir en fazla 10`ar dakikalık aralar vermeli.
Düzenli tekrar yapmalısınız. Öğrenilen bilgilerin %70’i ilk sekiz saat içinde unutulur. Günlük tekrara vakit ayırmalı hatta haftalık ve aylık tekrarlarla unutmanız azalacağı gibi konuları özümsemeniz artacaktır.
Unutmayın; Sınavlar ne zor, ne de kolaydır; onu biz zorlaştırır ve kolaylaştırırız. Kendinizi nasıl görüyorsanız öyle bir sonuca ulaşırsınız. Başarı önce kişinin beyninde tasarlanır, sonra dış dünyada gerçekleşir. İçinizde başaramadığınız bir şeyi, dışınızda da başaramazsınız. Başaracağımıza inanmalıyız.
Bizi engelleyen çevremiz değildir. Kendimize olan inançsızlığımızdır.
Tasarı Akademi Türkiye’nin ilk ALES kursudur. 1997’den bu yana tecrübesini kullanarak ALES eğitimi konusunda daima öncü kurum olmuştur.
ALES kursumuzda Fasikül Sistemi kullanırız. Yani diğer kurslarda öğretmenlerin yazdırdığı sorularla zaman kaybedilirken bizde sorular önünüze fasiküllerle konur. Böylece yazmakla zaman kaybetmez, derste çok daha fazla örnek soru çözersiniz.
Tasarı ALES Kursları öğrencilerin en çok zaman kaybettiği ve sorun yaşadığı konuların bunlar olduğunu bilir. Bu sebeple Cebir, Sayılar gibi bildiğiniz ve kolay soruların geldiği konular hızlıca geçilir. Kursun başından sonuna kadar Geometri, Sayısal Mantık ve Problemler konusunun eğitimini alırsınız.
Kurslarımızda bugüne kadar çoğunlukla çalışan veya okuyan öğrencileri ağırladığımızın farkındayız. Dolayısıyla programınız bu yüzden 185 saatlik bir içeriğe sahiptir. Yoğun bir kurs süreciyle disipline olabilirsiniz. Ayrıca kaçırdığınız dersleri fasikül sistemi her sınıfta aynı olduğu için rahatlıkla Hafta İçi Sabah, Hafta İçi Akşam, Hafta Sonu Sabah, Hafta Sonu Öğlen programlarımızdan telafi edebilirsiniz.
Her sanatçının bir imzası olması gerektiğinin altını çizen Ahmet Nejat Birdevrim, “Sanatçıyı tanıyabilmek için eserlerine baktığınızda, o sanatçıyı hatırlamanız gerekiyor. Seramik genel manada pişmiş toprak demektir. Çömlekten elektro porselene, çiniden ak çiniye, porselenden cama kadar tüm farklı sınıflandırma alanları seramiğe giriyor. Isıyla karşılaşıp sertleşen anorganik maddelerin hepsine seramik adı veriliyor. Benim tüm sanat çalışmaların ise ak çini odaklı.” yorumunda bulunuyor.
Ak çini, beyaz çini anlamına geliyor. Bu malzemenin daha çok Almanlar tarafından kullanıldığını belirten Ahmet Nejat Birdevrim, sözlerine şöyle devam ediyor: “Almanların ak çiniyi yer karosu, çatı örtme malzemesi ve kanalizasyon borusu gibi malzemelerde kullandığı görülüyor. Özsüz bir hammadde olduğu için ancak preslenerek şekillendiriliyor. Türkiye’de ak çiniyi özlendirerek, malzemenin yapısını bozmadan kıvrımsal hale getiren kişiyim. Malzemeyi kırdığınız zaman malzemenin iç yapısının beyaz olduğunu görüyorsunuz. Çoğu kişi alçı ile karıştırabiliyor. Ama bu beyazlık üzerine sır atılan çalışmalardan sonra rengin çok canlı ve net çıkmasını sağlıyor. Ak çini malzemesinin toprağını kendim yapıyorum. Üzerine atmış olduğum sırlar da tamamen kendime ait.”
Seramik sanatları alanında mavi-yeşil sırlarıyla tanındığını dile getiren Ahmet Nejat Birdevrim, sır çalışmaları hakkında şu bilgileri veriyor: “Sırın hem mecazi manası hem de seramik teknolojisinde bir kullanımı mevcut. Sanat çalışmalarımla özdeşleşen turkuaz tonundaki sırımı 1985’ten 1989’a kadar süren yaklaşık 3 bin 500 deneyden sonra buldum. Yapmış olduğunuz karışımlar mutlaka fırına girip pişiyor. Pişme süresi yaklaşık 1.5 gün sürüyor. Çalışmanızın sonucunu ancak 1.5 gün sonra görebiliyorsunuz. Bu nedenle sırların renklerini bulabilme deneyimi zahmetli bir uğraş gerektiriyor. 1992 yılından itibaren bu sırları kullanarak Osmanlı ve Selçuklu kültürüyle bağlantılı hat ve deniz dibi çalışmalarına imza attım.”
1- KPSS-A ne demektir???
KPSS-A Kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000'li yıllara kadar KPSS-A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında bazı değişiklikler olabilmekteydi. Örneğin Başbakanlık Uzman yardımcılığına (A) bölümü mezunu, Maliye müfettişliğine de (B) mezunları başvuramayabilmekteydi. Ancak, KPSS'nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları mühendislik fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği) kimileri Fen/Fen-Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE) kimileri de Tabip, Diş Tabibi, Eczacı, Kimyager veya Kimya Mühendisilerinin (sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir: Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, mimarlık, fen/fen edebiyat, tıp gibi fakülte ve bölümlerden de yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen, bunlar oldukça sınırlıdır.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|