DGS ( Dikey Geçiş Sınavı )
Önlisans mezunlarının katıldığı 4 senelik Lisans öğrenimine geçiş yapmak için ÖSYM tarafından yapılan bir sınavdır. DGS sınavındaki soruların içeriği ve dağılımı sayısal, sözel gruplar olmak üzere genelde mantığa dayalıdır ve ÖSS ile benzerliği yoktur. DGS’ ye mezun olduğunuz yıldan itibaren herhangi bir sene sınırlaması olmadan katılma hakkınız vardır. Bu sınavı bir önceki yıl kazanmış olsanız bile sınava tekrar katılabilirsiniz. Puan düşmesi gibi bir durum söz konusu olmayacaktır. DGS’ ye başvurular Mayıs ayı içerisinde yapılır. Başvuruları MYO. Müdürlükleri, ÖSYM ve AÖF Bürolarından yapabilirsiniz.DGSgenelde Temmuz ayının 2. haftası Pazar günü üniversite rektörlüklerinin bulunduğu kentlerde yapılmaktadır. Açık öğretim dahil öğretim süresi 4 veya daha fazla yıl olan programlardan önlisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ ye başvuramazlar.
Sınava katılmak için kılavuzda da belirtildiği üzere başvuru belgesi doldurulup düzenlenir ve belirtilen bankaya belirli miktardaki ücret yatırılır, paranın yatırıldığına dair banka dekontuyla beraber öğrencinin mezun olduğu MYO müdürlüğüne veya AÖF öğrencisi ise AÖF bürosuna, mezunsa başvuru belgesini aldığı MYO Müdürlüğüne giderek evrakını onaylatıp teslim eder.
YÖS'e hazırlanan öğrenciler için kurs programı ; YÖS sınavlarının kapsadığı konuların anlatımı, tekrarı ve yoğun test çalışmalarından oluşmaktadır. Sınıflarımız 16 kişiliktir. YÖS gruplarımız hafta içi ve hafta sonu gruplara ayrılır.
Haftalık Ders Dağılımı
IQ 4 Saat
Matematik 4 Saat
Geometri 2 Saat
Sınav 2 saat
Etüt 2 Saat
ALES
ALES ya da Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı, Türkiye'de yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı gibi kadrolara yapılacak atamalar için ÖSYM tarafından düzenlenen sınav.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|