Her geçen gün bir yeniliğin eklendiği, her gün bir yeni bilginin hafızalara yerleştiği, sevginin ve iletişimin her gün biraz daha önem kazandığı sosyal yaşamımızda, biz de bu yeniliklerin peşinden sürüklenen, bilgimize her gün yeni bir bilgi ekleyen, sevginin ve güvenin tartışmasız en geçerli kavramlar olduğunu benimseyen ve kendi kendine yeten, sağlıklı düşünen, sosyal, sevgi dolu bireyler yetiştirmek amacıyla kurulmuş İLK ATILIM ANAOKULU ailesiyiz.
Okulumuz 1991 yılında Buca’da kurulmuştur. Çocuklarımızı içinde yaşadığı hayata adapte edecek eğitim çalışmalarını ve birtakım alt kültürleri kazanmaları yönündeki sosyal etkinlikleri uygulamayı ilke edindik.
Okulumuz 2-6 yaş gruplarına eğitim hizmeti sunmaktadır.
Okulumuz tüm yıl boyunca açıktır.
Rehber öğretmen eşliğinde servisimiz mevcuttur.
Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir.
Okul öncesi eğitim süresince çocuklarımızı ilköğretime hazırlanırken, paylaşmayı, dayanışmayı, sosyalleşmeyi ve birlikte çalışmayı öğretiyoruz. Bu süreçte amacımız; çocuklarımızda öğrenmeye ilgi uyandırmak ve çocuğun varolan yeteneklerini görünür kılmaktır.
Çocuğun doğduğu günden temel eğitime başladığı güne kadar geçen yılları kapsayan ve çocukların daha sonraki yaşamlarında önemli rol oynayan; bedensel, psikomotor, sosyal-duygusal, zihin ve dil gelişimlerinin büyük ölçüde tamamlandığı, kişiliğin şekillendiği ve çocuğun devamlı olarak değiştiği bir süreçtir. Bu nedenle, çocuğun küçük yaşlarda sağlıklı bir ortamda gelişimini sürdürmesi önem kazanmaktadır.
İlk Atılım Anaokulu; toplumun temel yapısını oluşturan
- Saygı,sevgi,
- Paylaşma, iş bölümü,
- Sorumluluk
- Sosyal çevre oluşturma açısından çocukları geleceğe hazırlayan en güvenli ortamdır.
İlk Atılım Anaokulunda eğitim, öğrenci-öğretmen-veli üçgeninden oluşur. Bu birliktelik ne kadar bilinçli ve sağlıklı olursa, çocuklarımızda o oranda sağlam bir kişilik kazanırlar.
İLKOKULA HAZIRLIK SINIFI
Okula başlama, zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal açıdan bir “hazırlıklı oluş” gerektirir. Bunun anlamı, çocuğun herhangi bir duygusal zorluğa uğramadan, kolayca ve yeterli bir şekilde öğrenebileceği dönem olarak tanımlanır.
Okula başlamak yalnızca okuma-yazma öğrenmek demek değildir. Bu noktada okul öncesi eğitim önemlidir. Çünkü bireyin yaşam boyu edineceği becerilerin temeli okulöncesi dönemde atılır. Gerekli becerileri edinerek okula hazır başlayan çocuklar beklentileri daha kolay karşılar. İlköğretime hazırlık kapsamında okuma-yazmayı öğrenmek, matematik işlemleri yapabilmek için gerekli becerilerin kazandırılması ancak okulöncesi eğitim ile gerçekleşir.
İlkokula başlamak, çocukların hayatındaki en önemli dönüm noktalarından biridir. Çocuk ilk kez programlı öğretimin gerektirdiği etkinliklere katılmak, belirli bir disiplin, plan dâhilinde kurallara uymak, okuma-yazma becerisi kazanmak vb. konuları öğrenmek gibi görevlerle karşı karşıyadır. Bu görevleri iki başlık altında topluyoruz. Birincisi okula uyum sağlamak, ikincisi ise okuma yazma becerisini kazanmaktır. Bu görevlerden en önemlisi okuma yazma öğrenmektir. Çünkü okuma yazma becerisini kazanmak, çocuğun ileride karşılaşacağı akademik görevleri başarıyla yerine getirebilmesi için önkoşuldur. Ancak unutulmamalıdır ki, çocuğun okuma yazma becerisini kazanabilmesi için de öncelikle okula uyum sağlaması gerekmektedir. Bir çocuğun okula uyum sağlayabilmesi ve okuma yazma becerisini kazanabilmesi ise onun altyapısına bağlıdır. İlk olarak hedefimiz çocuklarımızı ilkokula tam anlamıyla hazır ve sağlam altyapı ile mezun etmek.
Bilindiği gibi ilkokul 1.sınıfa başlayacak çocukların, okuldaki ders boyu dikkat süresi 40 dakikadır. Sınıf içi yapılan dikkat çalışmaları dışında, dikkat süresini uzatmaya yarayacak, çocuğun beyninin sağını ve solunu aynı anda kullanabilmesini sağlayan çalışmalar uygulamaktayız.
Her sene yıl ortasında portfolyo sergimiz yapılmaktadır.
Portfolyo sergimizin amacı;
- Öğrencinin gelişimini izleyebilmek.
- Öğrencinin kendi gelişimini izlemesine fırsat vermek.
- Öğrencinin zaman içerisindeki öğrenimlerini belgelemek.
- Öğrencinin gerçekte ne öğrendiğini ortaya koymak.
- Öğrencinin öz değerlendirme yapabilmesine fırsat vermek.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|