Konuşma ve İş İngilizcesi programında özel BUSINESS & CONVERSATION CLASS eğitimimiz tamamı yabancı öğretmenlerle verilmektedir. Programın temel amacı, öğrencilerimizin konuşma yetilerini üst seviyelere taşımak ve pratik İş İngilizcesi eğitimi vermektedir.
Eğitim alacak personellere göre eğitim planlanmaktadır. Eğitimlerimiz ; Akıcı Konuşma (Fluency), Telefonda konuşma Teknikleri, Toplantı yönetme ve Sunuş Teknikleri, Pazarlık yapabilme teknikleri, Resmi yazışmalar, Rapor hazırlama, İş, ekonomi, gazete ve dergileri okuyup anlama, Yöneticiler için yoğun Eğitim (VIP English), Sektöre Özel amaçlı Mesleki İngilizce vb.. konuları kapsamaktadır.
Yabancı dil sınavları tek çatı altında toplandı. Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (KPDS) , Üniversitelerarası Kurul Yabancı Dil Sınavı (ÜDS), Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş (TUS) gibi sınavlar Yabancı Dil Sınavı (YDS) olarak birleştirildi. ÖSYM; 4 Ocak 2013 tarihinde 28518 sayılı resmi gazetede yayınlanan karara göre yabancı dil bilgisi sınavlarını tek bir sınavda toplandığını açıkladı.
YDS sınavı , ülkemizde en az lise mezunu bireylerin yabancı dil yeterliliklerini değerlendirtmekte kullanılan bir sınavdır. Adayların dil hâkimiyeti, okuduğunu anlayabilmesi, dil ve kelime bilgisinin ölçüldüğü bir formattır. YDS sınavı her yıl sonbahar ve ilkbahar dönemlerinde ÖSYM tarafından düzenlenir. Ayrıca Almanca, Arapça, Çince, Bulgarca, Fransızca, İspanyolca ve birçok farklı dilde yapılır. 150 dakika süresi olan bu sınav yazılı test şeklindedir ve 80 sorudan oluşur. Her bir doğru cevap 1.25 puandır, yanlış verilen cevaplar doğruları götürmez. YDS’ye Akademik kariyer yapmak isteyenler ve bulundukları mesleklerde dil tazminatı almak isteyenler girebilir.
Kelime bilgisi 6 sorudan oluşur. Dil bilgisi 10, Close test 10, cümle tamamlama 10, İngilizceden Türkçeye çeviri 3, Türkçeden İngilizceye çeviri 3, okuma metinleri 20, diyalog tamamlama 5, anlamca en yakın cümleyi bulma 4, paragraf tamamlama 4, anlam bütünlüğünü bozan cümleyi çıkarma 5 sorudan oluşur.
YDS sınavında tecrübeli eğitmenler, en iyi YDS öğretmenleri ile eğitim vermekteyiz. YDS de en iyi skoru almak için Amerikan Kültür’e bekliyoruz.
Yeni YDS sınavına özel olarak hazırlanılmış materyaller ile güncellediğimiz programlarımız ile ilgili detaylı bilgi için şubemize ulaşmanızı rica ederiz.
SAT sınavı ABD’de geliştirilmiş, ABD’nin yanısıra Türkiye’deki birçok üniversitenin lisans programlarına Yabancı Uyruklu Öğrenci statüsünde başvuru yapmak için geçerli olan ve The College Board tarafından düzenlenen bir sınavdır. Sınavın geçerliliği diğer üniversite kabul sınavlarında olduğu gibi 2 senedir.
AT (Scholastic Aptitude Test), SAT 1 (Reasoning Test) ve SAT 2 (Subject Test) olarak iki farklı sınavdan oluşmaktadır.
SAT 2 sınavına lisans eğitimini Amerika’nın seçkin üniversitelerinde sürdürmek isteyen öğrenciler girerken, lisans eğitimini Türkiye’de almak isteyen Yabancı Uyruklu Öğrenciler’in SAT 1 sınavına girmeleri yeterli olacaktır.
TOEFL sınavı ana dili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika’da New Jersey Eyaletinde bulunan (ETS) Educational Testing Services tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır. TOEFL sınavına İngilizce seviyesi ileri düzeye ulaşmış herkes katılabilir. Herhangi bir yaş, millet veya cinsiyet ayrımı yoktur. Dünya üzerinde İngilizce yeterlilik göstergesi olarak en çok kabul edilen sınav olan TOEFL, hem iş hem de eğitim alanlarında oldukça yaygın olarak talep edilmektedir. TOEFL birçok eğitim kurumunca muafiyet sınavı olarak kabul edilirken, iş alımlarında da önemli bir rol oynamaktadır. TOEFL IBT sınavına hazırlanmak için adayların upper-intermadiate veya üstü düzeyde genel İngilizce dil bilgisine sahip olmaları gerekir.
TOEFL sınavlarının başvuruları internet üzerinden yapılır. TOEFL sınavını uygulayan kurumlar, sınava ev sahipliğini yapmak dışında herhangi bir yetkiye sahip değillerdir. Sınav kayıtları www.ets.org/TOEFL adresinden yapılabilir. İyi bir TOEFL puanı, öğrencilerin yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmesini, yurt içinde İngilizce öğretim yapmakta olan birçok üniversitenin hazırlık sınıflarından muaf olmasını ve yurtdışında dil eğitimi almış öğrencilerin dil denkliklerini sağlar. Dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda TOEFL sınavından alınan iyi bir puanı “İngilizce yeterlilik” belgesi olarak kabul eder.
Okuma, dinleme, konuşma ve yazma şeklinde 4 bölümden oluşur. Her bölüm 30 puan üzerinden değerlendirilir. Sonuç belgesinde her bölüm için ayrı sonuçlar gösterilir. Sınav bilgisayar üzerinden yapılır. Sınav yaklaşık dört buçuk saat sürmektedir, her bölüm 30 ar puandan oluşmaktadır. Sınav toplamda 120 puandır. Adaylar girmek istediği kurumların belirlediği puan ölçütlerine göre sonuç almak için sınava girerler. İnternet aracılığıyla uygulanan bu sınav, dört kısımdan oluşur (reading-listening-speaking-writing).
Reading
Okuma bölümü 60-80 dakika sürer ve 36-56 sorudan oluşur. Belirli konularda üç veya dört akademik metin verilir ve ilgili sorulara cevap verilmesi beklenir.
Listening
Dinleme bölümü 60-90 dakika sürer ve 34-51 sorudan oluşur. Belirlenen alanlarda akademik konuşmaları ve tartışmaları içerdiği gibi karşılıklı konuşmalardan da dinleme bölümleri vardır. Akabinde, sorular yanıtlanır. Bu bölümlerden sonra 10-15 dakika ara verilir.
Speaking
Konuşma bölümü 20 dakika sürer ve altı görevden oluşur. Okuma ve dinleme bölümlerinde verilen durumlarla ilgili yorum yapma ve güncel ve akademik bir konu ile alakalı fikir vermesi adaydan beklenir.
Writing
Yazma bölümü 50 dakika sürer ve ilk 20 dakikada okunan ve dinlenen metinden genel bir çıkarım yapılması ve yazıya dökülmesi beklenir. Son 30 dakikalık bölümde de sunulan konularda bireyin kendini fikrini yazarak desteklemesi beklenir.
Sınava ayda bir kez girilir ve geçerliliği üç yıl sürer.
Dil Düzeyi Göstergeleri
Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursları’nda ki İngilizce seviyeleri Avrupa Dil Portfolyosuna göre 6 farklı seviyeden oluşmaktadır. Bunlar; A1 < A2 < B1 < B2 < C1 < C2 şeklindedir.
A1:
Söyleyeceklerinizi daha yavaş bir şekilde söylerseniz ve size söyleyeceklerimi hazırlarken bana yardım ederseniz eğer sizinle basit bir şekilde iletişim kurabilirim. Bana acil ihtiyaçlar ya da bildiğim konularla ilgili basit sorular sorabilirseniz eğer bu soruları yanıtlayabilirim.
A2:
Hakkında bilgi sahibi olduğum konular ve faaliyetler hakkında bilgi alışverişinde bulunabilirim. Konuşmayı kendi başıma sürdürebilecek kadar uzun cümleler kurmakta zorlansam da kısa sohbetlere katılabilirim.
B1:
Amerikan Kültür aracılığı ile öğrendiğim yabancı dil ile bu dilin konuşulduğu ülkelerde seyahat ederken rahatça insanlarla iletişim kurabilirim. Günlük hayatta sık sık yaptığımız konuşmaları o ülkenin dilinde (Örneğin; aile, hobiler, iş, seyahat ve güncel olaylar vs. ) hazırlanmadan konuşabilirim.
B2:
Amerikan Kültür aracılığı ile öğrendiğim dili, anadili olarak konuşan kişilerle akıcı ve doğal bir şekilde iletişim kurabilirim. Yapılan bir tartışmadan bildiğim konularda görüşlerimi açıklayıp, savunarak etkin olarak yer alabilirim. Öğrendiğim dili ana dili olarak konuşan kişilerle anlaşacak derecede akıcı ve doğal şekilde iletişim kurabilirim. Tartışmalarda bildiğim konularda görüşlerimi açıklayıp savunarak etkin olarak yer alabilirim.
C1:
Aldığım yabancı dil eğitimi sonrasında kuracağım cümleler için fazla zaman harcamadan kendimi akıcı ve doğal şekilde ifade edebilirim. Yeni dilimi, sosyal ve mesleki amaçlar için rahat ve akıcı bir şekilde kullanabilirim. Kendi görüş ve önerilerimi açık bir şekilde anlatabilir ve diğer konuşmacıların cümleleriyle ilişkilendirebilirim. Özel Bakırköy Amerikan Kültür Yabancı Dil Kursu ’nun vermiş olduğu C1 sertifikası ile İngiltere ve Amerika’da 300’e yakın üniversitede dil yeterlilik belgesi olarak kabul edilmektedir.
C2:
Aldığım yabancı dil eğitimi sayesinde hiç zorlanmadan her türlü tartışmaya ya da konuşmaya dâhil olabilir, görüşlerimi deyimler ve konuşma diline ait ifadelerle rahatlıkla anlatabilir ve anlayabilirim. Kendimi herhangi bir konu hakkında akıcı bir şekilde ifade edebilir, konuşmalarımdaki ince ayrıntılara dikkat çekebilirim. Herhangi bir problem ile karşılaşırsam eğer diğer kişiler daha farkına bile varmadan geriye dönüp cümlelerimi yeniden kurarak çözebilirim.
Beş(5) ana dil becerisi için küresel bir ölçeklendirme yapılmıştır. Bu dil becerileri; Dinleme, Okuma, Yazma, Karşılıklı Konuşma, Üretimsel Konuşma şeklindedir. Buna göre bir kişinin yabancı dil düzeyi söz konusu dil becerilerine göre farklılık gösterebilir. Örneğin; Okuma B2, Dinleme A2 olabilir. Dünya ve Avrupa Dil Portfolyosu içerisinde 3 temel döküman bulunur. Bunlar; Dil Portfolyosu: Konuştuğunuz diller ve düzeyleri ile ilgili bazı kişisel bilgiler ve Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü’nce geliştirilmiş dil düzeyi göstergeleri bulunur. Yabancı Dil Özgeçmişi: Kendini fark etme (öğrenmeyi öğrenme), kültürlerarası deneyimler ve “yapabilirim” ifadeleri(kendini değerlendirme-self assessment) yer alır. Dosya: Sertifika, diploma, proje örnekleri ve makaleler gibi belgeler bulunur.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|