Bağcılar Önem Akademi 2014 yılında ilk öğrencilerine hizmet vermeye başladı. Bağcılar’da KPSS ve DGS alanında öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet veriyoruz. Amacımız Bağcılar ve çevre ilçelerimiz için İstanbul’un trafiğine girmeden hemen yanıbaşlarında KPSS ve DGS hizmeti sunmak. Alanında uzman hocalarımızla sizleri kursumuza bekliyoruz.
(A) grubu kadrolar genellikle hukuk, siyasal bilgiler fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarına yöneliktir. Ancak mühendislik fakülteleri gibi teknik programlardan mezun olanların başvurabildiği müfettişlik, uzmanlık kadrolarında görev almak isteyen adayların da bu sınavlara katılması gerekmektedir. KPSS-A her yılyapılır.
KPSS-A sonucunda 121 puan türü hesaplanır. Bu puan türlerinin hesaplanabilmesi için adayların KPSS’de Genel Yetenek Genel Kültür testleri ile iki farklı oturum şeklinde yapılan Alan Bilgisi testlerine katılmaları gerekmektedir. Ayrıca puan hesaplamasında önemli olan bir diğer sınav da YDS’dir (Yabancı Dil Sınavı) ÖSYM tarafından yılda iki defa yapılan YDS, KPSS sonucunda hesaplanan 121 puan türünün 91 tanesine etki etmektedir. Bu nedenle KPSS’de yabancı dil testinin de ağırlıklandırılarak hesaplandığı puanları edinmek isteyen adayların YDS’ye Almanca, Fransızca ve İngilizce testlerinin birinden girmeleri zorunludur. YDS’ye katılmayan veya Almanca, Fransızca ve İngilizce dışında bir yabancı dilden sınava katılan adayların, yabancı dil testi sonucunun belirli ağırlıklarla katılarak hesaplandığı KPSS puan türleri hesaplanmaz. YDS’nin KPSS puanlarına etki edebilmesi için mutlaka KPSS’den önce girilmiş olması gerekmektedir.
Kamu kurum ve kuruluşları, atamayı düşündükleri kadrolara göre belirli bir KPSS puan türü üzerinden adayların başvurusunu alır. İlan edilen kadro ve pozisyon kontenjanının 20 katından fazla olmamak üzere kamu kurum ve kuruşları tarafından belirlenen sayıda aday giriş sınavına çağrılır. Giriş sınavı kurumların kendi mevzuatına göre yapacakları, yazılı ve/veya sözlü bölümlerden oluşur. Ancak, kendi mevzuatında hüküm bulunmak kaydıyla KPSS puanları, giriş sınavı yapılmadan da ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca, doğrudan A grubu kadrolara atama için kullanılabilir.
KPSS-A sonuçları bir yıl geçerli olup, bu kadrolara atanabilmek için 35 yaş sınırı bulunmaktadır.
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi eğitim kurumlarına öğretmen olarak başvuracak adaylardan alan sınavına tabi branşlardakilerin katıldıkları sınavdır.
ÖABT (Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi);
olmak üzere toplam 17 branşta uygulanmaktadır.
Bu branşlardaki öğretmen adayları Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve ÖABT sonuçlarıyla hesaplanacak P121 puan türü ile atamaya başvurmaktadırlar.
ÖABT her yıl KPSS’den belli bir süre sonra ayrı bir sınav olarak uygulanmaktadır. Bu sınav sonucunda elde edilecek puanlar da bir yıl süreyle geçerlidir.
Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda; ülkemizde lisansüstü eğitime girişte ve yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde kullanılacak puanları veren bir sınavdır.
Sınava; bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar, lisans programını bitirenler ile denklik belgesi almış olmak kaydıyla yurt dışında lisans eğitimi görmüş olanlar başvurabilirler. Sınav ilkbahar ve sonbahar dönemi olmak üzere yılda iki kez yapılmaktadır.
Sınavda sayısal ve sözel bölümden oluşan testler uygulanmakta, sayısal bölümde 40’ar sorudan oluşan iki test (sayısal-1 ve sayısal-2) sözel bölümde de yine 40’ar sorudan oluşan iki test (sözel-1 ve sözel-2) yer almaktadır. Adaylar kullanmak istedikleri puan türünde yer alan testlerin katsayılarını dikkate alarak toplamda 120 soru yanıtlamalıdırlar. ALES sonuçları yapıldığı tarihten itibaren üç yıl süreyle geçerlidir. Testlerin puan türlerine etkisi;
Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili uygulanan sınavdır. Yükseköğretim programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvurabilir. Açık öğretim dâhil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar DGS’ye başvuramazlar.
Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri YÖK tarafından belirlenmiştir. Adaylar belirlenen bu bölümler dışındaki lisans programlarını tercih edemezler.
DGS’de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanmaktadır. Her bölümde 60’ar soru yer almakta; DGS puanları da, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilmektedir.
Bağcılar Önem Akademi 2014 yılında ilk öğrencilerine hizmet vermeye başladı. Bağcılar’da KPSS ve DGS alanında öğrencilerimizin bütün ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hizmet veriyoruz. Amacımız Bağcılar ve çevre ilçelerimiz için İstanbul’un trafiğine girmeden hemen yanıbaşlarında KPSS ve DGS hizmeti sunmak. Alanında uzman hocalarımızla sizleri kursumuza bekliyoruz.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|