Kulübümüz bünyesinde verilen temel eğitimlerde çocuklarımızın kişisel gelişimleri esastır. Buna yönelik cimnastik temelli egzersiz çalışmaları, motor yetileri geliştirmeye yönelik eğitsel oyunlar ve çocukların algı seviyesini artıran teorik çalışmalar yapılmaktadır.
Kulübümüz bünyesinde belirli bir başarı(kuşak) seviyesine ulaşmış sporcular ile müsabakalara yönelik antrenmanlar yapılmaktadır. Sporcularımız bölge ve ülke çapında müsabakalara katılarak hem yarışma psikolojisini erken yaşta tatmakta hem de çeşitli kazanımlar elde etmektedir.
Karate Do en yalın haliyle boş(açık) elin yolu demektir. El, dünyanın pek çok kültüründe olduğu gibi Uzak Asya kültürlerinde de üretkenliğin sembolüdür. Zıtlığa karşı olan sıkılı yumruk gücün ve çatışmanın sembolüyken; açık el üretkenliğin, erdemin, barışın ve dostluğun işareti olarak kabul edilir .
Kısaca karate, iyi niyet olgusunun öne çıktığı, barışçıl bir hareketler bütünü olarak ifade edilebilir.
Karatenin nihai amacı kazanmak değil çalışma ve eğitim sonucu tecrübe birikimine sahip iyi karakterli bireyler yetiştirmektir. Bu yüzden toplumda düşünülenin aksine küçük yaşta Karate yapmak zararlı değil yararlıdır.
Karate sporu selamla başlayıp selamla bitirilen içinde sevgi, saygı ve disiplini barındıran bir spordur. Ayrıca yüzyılların felsefe derinliği ve zenginliğini içerisinde barındıran bir sanattır.
Karate eğitim sisteminin temelini konsantrasyon, öz disiplin ve sabır oluşturmaktadır. Bu yönüyle Karate hiperaktivite bozukluğu, özgüven ve dikkat eksikliği çeken çocukların sosyal yaşantılarında gelişim göstermelerinde önemli rol oynamaktadır. Psikiyatri uzmanları da çocukların fiziksel, zihinsel ve ruhsal gelişimi için Karate sporu yapmalarını önermektedir.
Kulübümüz bünyesinde verilen temel eğitimlerde çocuklarımızın kişisel gelişimleri esastır. Buna yönelik cimnastik temelli egzersiz çalışmaları, motor yetileri geliştirmeye yönelik eğitsel oyunlar ve çocukların algı seviyesini artıran teorik çalışmalar yapılmaktadır.
Kulübümüz bünyesinde belirli bir başarı(kuşak) seviyesine ulaşmış sporcular ile müsabakalara yönelik antrenmanlar yapılmaktadır. Sporcularımız bölge ve ülke çapında müsabakalara katılarak hem yarışma psikolojisini erken yaşta tatmakta hem de çeşitli kazanımlar elde etmektedir.
Kick boks sporu, farklı tekniklerin içinde yer aldığı bir savunma sporudur. Tamamen iki farklı spor olan Karete ve Muay Thai’nin bir araya gelemesi sonucunda oluşturulmuş, güce ve teknik bilgiye dayanan bir dövüş sporudur. En önemlisi aşırı derece sert bir spor olmasıdır. Rakibinizi yenmek için yüksek güç gerektiren bu spor, diğer birçok spordan daha fazla enerji ve güç harcamanızı sağlar.
Kick boks, spor ve kilo verme programı olarak yapıldığında, kalp ve damar dayanıklılığı ile kas düzenlemelerinde iyileştirmeler hedefleyen tam bir vücut antrenmanı sağlar. Buna ek olarak, düzenli bir egzersiz olarak yapıldığında eğlenceli ve enerjik bir biçimde tüm kas gruplarını çalıştırır ve denge, koordinasyon, esneklik ve öz güveni geliştirir. Boks, dövüş sanatları ve aerobik kombinasyonu olan kickboks, böylece tüm egzersiz türlerinden oluşan büyük bir çeşitlilik içermektedir. Antrenman seansı başına yakılan kalori miktarı, ağırlığa, yoğunluk düzeyine, antrenman süresine ve gerçekleştirilen hareket türlerine göre değişiklik gösterir. Genel olarak 30 dakikalık bir antrenman boyunca 275 ila 450 arası kalori yakılır.
Bir fitnes ve kilo verme programı olarak gerçekleştirildiğinde, kickboks hem kalp-damar direncini hem de kas gücünü artırmayı hedefleyen tam vücut idmanı sağlar. Buna ek olarak düzenli bir biçimde kickboks yapmak tüm temel kas gruplarını eğlenceli ve enerjik bir yolla çalıştırır ve dengeyi, koordinasyonu, esnekliği ve özgüveni artırır. Kickboks, boks, dövüş sanatı ve aerobiklerin bir kombinasyonudur ve çok fazla çeşitlilikte egzersiz şekillerini kapsar. İdmanlar oldukça eğlenceli ve çeşitliyken ayrıca tam vücut antrenmanı sağlamada etkilidir. Sadece önemli ölçüde kalori yakmakla kalmaz, ayrıca bunun yanında kasları kuvvetlendirir. Yakılan kalorinin miktarı ağırlığa, seviyenin yoğunluğuna, antrenmanın süresine ve yapılan egzersiz çeşitlerine bağlı olarak değişiklik gösterir. Genel olarak her 30 dakikalık performansta 275-400 kalori arası yakılmaktadır.
Kickboks yapmak için gerekli ekipman, kickboks sınıfının biçimi ve türüne göre değişiklik gösterir. Çoğu kickboks ders düzeninde gerekli ekipmanlar sizin için tedarik edilir. Ancak, sakin, kuru ve kısıtlamayan elbiseler hazırlanmalıdır. Buna ek olarak, beraberinde bir çift kickboks eldiveni, bir şişe su ve küçük bir havlu getirilmelidir. Eğer evde kickboks yapılmak istenirse, görece daha ucuz olarak bir DVD temelli program alınabilir. Evde yapılan çoğu kickboks egzersiz programı, kum torbası satın alınmasını gerektirir ve bunun sonucu olarak da buna boş bir yer tahsis edilmesi gerekmektedir.
Kickboksun bazı yan etkileri vardır. Daha çok hareketsiz yaşam tarzına sahip olup kickboksa yeni başlayanlar, hızlı kilo vermek için daha fazla egzersiz yapmaya çalışmaktadırlar. Hareketlerdeki bu ani artış, kas sakatlıkları riskini artırmaktadır. Sakatlıkları ve kas zorlanmalarını önlemek için, yeni başlayanlar bir saat boyunca antrenman yapmamalıdır. Öncelikle başlangıç derslerinde ısınma hareketlerine katılmalı ve 15-20 dakika boyunca temel hareketleri yapmalıdır. Kireçlenme, sırt ve eklem problemleri yaşayan kişiler kickboks yapmaktan kaçınmalıdır.
Yumruk veya tekme atarken, herhangi bir eklem tam olarak açılmamalıdır. Yumruk atarken, ağırlık tutulmamalı ya da takılmamalıdır. Eklem veya kaslar henüz en alt seviye esneklikteyken, özellikle başlangıç derslerinde olanlar, çok yüksek tekme atmaktan kaçınılmalıdır. Yorgunluk başladığında antrenman yarıda bırakılmalıdır.
Jimnastik programlarında temel amaç; spora cimnastik ile başlamış, komple beden kontrolüne sahip çocuklar yetiştirmektir. Profesyonel eğitmenler ile çocuklar eğlenceli bir ortamda, esneklik, el-ayak koordinasyonu, denge, kuvvet, çeviklik konularında becerilerini geliştirirken aynı zamanda temel jimnastik hareketlerini öğrenmektedirler.
Bir çocuk minimum 3 yaşında cimnastik sporuna başlayabilir. Yalnız bu başlangıç yaşı, çocuğun komut almasına, ailenin yetiştirme tarzına, karakter özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.
Cimnastik hem kız hem de erkek çocuklara hitap eden fiziki ve ruhsal gelişimi sağlayan özellikle başlama yaşı 3 yaş olduğu için tüm sporların öncesinde yer alabilen, tüm çocuklara yönelik olimpik bir branştır. Jimnastik çocuklar üzerinde fiziki gelişimi sağlarken aynı zamanda da estetik bir görüntüye sahip olmalarını, boylarına göre kilo ve vücut kas kitlelerini dengelemelerini sağlamaktadır. Jimnastik branşı tüm spor branşlarının temelini oluşturur. Bu temel eğitimi almış olan çocuklar ileride branş değişikliği yaptıklarında dahi, herhangi bir bireysel veya takım sporuna bir adım önde başlayacaklardır.
Kısacası jimnastik, denge, kuvvet, çabukluk, esneklik, el-göz / sinir-kas koordinasyonu, kontrol ve bedenini bilinçli bir şekilde kullanabilme yeteniği kazandırmaktadır.
Çocuklar üzerine faydaları
ilates tekniğine ismini veren Joseph Pilates, 1880’de Düsseldorf’ta dünyaya geldi. Astım ve romatizmayla boğuşan ve çelimsiz bir çocuk olan Pilates, genç yaşta kayak ve jimnastikle ilgilenerek vücudunu geliştirdi. 1912’de İngiltere’de sirk cambazı, boksör ve dedektiflere kendini koruma dersleri veren eğitmen olarak çalışan Pilates, Birinci Dünya Savaşı döneminde düşman ilan edilerek Lancaster bölgesinde kampa alındı.
Kampta hasta bakıcılık yapan ve burada kendi tekniğini geliştiren Pilates, askerlere tekniğini öğretti. İngiltere’de 1918’de pek çok kişinin ölümüne neden olan grip salgınından Pilates’in kampındakiler etkilenmeyince, uyguladığı teknik ön plana çıktı. Savaştan sonra Almanya’da metodunu geliştirmeye devam eden ve bunu şehir polislerine öğreten Pilates, 1926’da ABD’ye göç etti ve profesyonel dansçı ve jimnastikçilerin yaşadıkları sakatlıkları gidermek amacıyla bir stüdyo açtı.
Pilates, günümüzde gelişen bilgi kaynakları ve araştırmalar sayesinde yanlızca sakatlıkların tedavisinde değil, fit bir vücuda sahip olmak isteyen, ileri yaşlarını sağlıklı ve zinde yaşamak isteyen, vücudunu şekillendirmek isteyen, kas kitlesini arttırmak isteyen her yaştan bireye ihtiyacını en kısa sürede verebilen bir egzersiz sistemi halini almıştır.
Pilatesin vücut üzerinde birden çok faydası vardır. Başta doğru nefes almayı öğreterek, akciğerlerin oksijen kapasitesini arttırmakta ve yanlış nefes almaktan kaynaklı bir çok rahatsızlığı gidermektedir.
Bedenimizin duruşu ve şekli, bize günlük hayatımızı ne şekilde geçirdiğimizi gösterir. Öne eğik duran, sırtlarında kamburluk (kifoz) olan bireyler, genellikle ofis hayatı yaşayan, çok fazla hareket edemeyen bireylerdir.
Çok fazla ayakta durmak zorunda kalan, yanlış uyku pozisyonunda yatan ya da kullandığı yatak ve yastığı yanlış olan bireyler, bel çukurlarının derinleşmesi (lordoz) problem yaşar.
Kişinin bacak bölgesinin önünde ve arkasındaki kas grupları arasında çok fazla fark olması, dizin normalden fazla geriye hareket etmesi (hiperekstansiyon) ile sonuçlanır.
Günlük hayatın bize getirdiği bu tip deformasyonları fark edemez ve bedeni o şekilde kullanmaya devam edersek bu duruş bozuklukları, zamanla sakatlık yaşama olasılığımız artar.
Pilatesin ilk gününde yapılan vücut ve duruş analizi ile tüm bu olası deformasyonlar size ilk deneme dersinde anlatılır ve en kısa yoldan çözümü anlatılarak egzersiz programınız çıkarılır. Pilates, dışarıdan bakıldığı gibi top ile hareketler yapılması gereken ya da aletli-aletsiz diye ayrılabilecek bir şey değildir. Pilates, fitness ya da yoga gibi ancak çok daha etkili bir egzersiz sistemidir. Bu sistemi uygulamak için top, yay, terabant, Cadillac reformer gibi yardımcı ekipmanlardan yararlanılır. Pilates, egzersiz yaparken bedeni nasıl kullanmanız gerektiğini gösteren bir sistemdir. Dolayısıya örneğin fitness hareketleri uygularken bile omurganın konumu, boynun durumu, ayaklar gibi bir çok detaya dikkat ederek kendinizi korumanızı sağlar.
Kulübümüz bünyesinde verilen temel eğitimlerde çocuklarımızın kişisel gelişimleri esastır. Buna yönelik cimnastik temelli egzersiz çalışmaları, motor yetileri geliştirmeye yönelik eğitsel oyunlar ve çocukların algı seviyesini artıran teorik çalışmalar yapılmaktadır.
Kulübümüz bünyesinde belirli bir başarı(kuşak) seviyesine ulaşmış sporcular ile müsabakalara yönelik antrenmanlar yapılmaktadır. Sporcularımız bölge ve ülke çapında müsabakalara katılarak hem yarışma psikolojisini erken yaşta tatmakta hem de çeşitli kazanımlar elde etmektedir.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|