Kursrehberi.Net
(değiştir) Üye Ol
İstanbul Kariyer
İstanbul Kariyer
ERZURUM/YAKUTİYE
0,0
Firma Puanı
Hakkımızda
Galeri
Kurslar
İletişim
Canlı Destek

İstanbul Kariyer'e Hoş Geldiniz

Üniversite mezunlarının, mezun olduktan sonra KPSS ve Kamu Kurum ve Banka sınavlarına hazırlık her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır. Kariyer meslek sınavlarına ve Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlanma konusun da mezunların yeterli bilgiye sahip olmadıkları görülmekte, uzman kişi veya tecrübeleriyle kendini kanıtlamış yetkin kurumlar tarafından rehberlik ve destek alma ihtiyacı olduğu gözlemlenmektedir.

İstanbul Kariyer, Kadrosu 2012 yılından bu yana uzman akademisyen ve öğretici kadrosu ile yüzlerce öğrencinin istediği kariyer meslek sınavlarını kazandırmış, üstün başarılara imza atmıştır ve bu anlayışla da yoluna devam edecektir. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve kamu kurumlarının yaptığı yazılı sınavlarının kapsamı ve zorluk derecesi düşünüldüğünde uzman öğretici kadronun yetkin kişiler tarafından oluşması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

İstanbul Kariyer KPSS A Kursu
KPSS A Kursu
0,0
( 0 değerlendirme )
Kurs Puanı
Online Eğitim
Web, Tablet, Cepten Ulaşılabilir
Sertifikalı Kurs
teklif al
Kurs Bilgisi Yorumlar İndirim / Kampanyalar
KPSS A Kursu

KPSS-A Her Yıl Yapılır mı?
KPSS – A her yıl yapılır.

KPSS-A Grubu Sınavına Kimler Katılabilir?

KPSS – A kadroları; genel olarak müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı ile kaymakam adaylığı kadrolarından oluşmaktadır. 2000’li yıllara kadar KPSS – A kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları başvurabilmekteydi. Sadece bölüm bazında değişiklikler olabilmekteydi. Ancak, KPSS’nin merkezi olarak 1999 yılından itibaren düzenli bir şekilde her yıl yapılmasıyla beraber başvurabilecek bölümlerde artış oldu. Örneğin kimi kamu kurumları Mühendislik Fakültesi mezunlarının (AB Genel Sekreterliği), kimileri Fen/Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarının (DİE), kimileri de Tabip, Dış Tabibi, Eczacı, Kimyager ve ya Kimya Mühendislerinin (Sağlık Bakanlığı) başvurularını kabul etmeye başlamıştır. Bu noktada şu hususu vurgulamak gerekmektedir. Her ne kadar başvuran bölüm sayısı artmış ise de hala kamu kurumlarının çoğu atama yapacakları uzman yardımcısı, müfettiş yardımcısı, kontrolör yardımcısı ve denetmen yardımcısı kadrolarına genel olarak İİBF, SBF ve Hukuk Fakültesi mezunları arasından başvuru kabul etmektedir. Mühendislik, Mimarlık, Fen/Fen Edebiyat, Tıp gibi fakülte ve bölümlerden ve yukarıda belirtildiği üzere başvuru alınmasına rağmen,bunlar oldukça sınırlıdır.

Gelecek Yıl Mezun Olacaklar da Bu Yıl Sınava Girebilir mi?

Sınava girildiğinde mezun olup olmama şartı aranmamaktadır. Mezuniyet şartı kadrolara başvuru esnasında gerektiği için sınava girebilirler. (Üniversite 3. sınıf öğrencileri de girebilir).

Mezuniyet Tam olarak Ne Zaman Gereklidir?

A Gurubu olarak tanımlanan kadrolar için KPSS sonucu ile kamu kurum ve kuruluşlarına başvurulan tarihte mezun olma şartı aranır.

KPSS-A’da Hangi Sınav Oturumları Yer Alır?

1. Oturum 2. Oturum 3. Oturum

Cumartesi Sabah

Genel Kültür Genel Yetenek

120 Soru 120 Dakika

Pazar Sabah

Hukuk, İktisat, Maliye, Muhasebe, İşletme,

150 Soru 160 Dakika

Pazar Öğle

Çalışma ekonomisi, ekonometri, İstatistik, Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler

150 Soru 160 Dakika

A Grubu Kadrolara Başvurmak İçin Hangi Sınavlara Girilmeli?

Kamu kurum ve kuruluşları, A Grubu Kadroları için, bu kılavuzda yer alan KPSS puan türlerinden hangisini kullanacakları ile adaylarda arayacakları genel ve özel şartları ilanla kamuoyuna duyuracaklardır.

KPSS – A Grubu Kariyer Mesleklerine ilişkin kurumların aradığı şartlar her zaman aynı olmayabiliyor. Kimi kurum, sınava katılma şartı olarak genel yetenek genel kültür, yabancı dil testlerinin yanında mesleki testlerin farklı alanlarında belli puanlar almış olma koşulunu aramaktadır. Örnek : KPSSP47(Devlet Personel Uz. Yrd.: TBMM Uzman Yardımcısı)

Kimi kurum da sadece Genel Yetenek – Genel Kültür ve Yabancı Dil testlerinden belli puan almış olma şartını aranmaktadır.

KPSS-A Grubu Sınavı İçin Yaş Sınırı Var mıdır?

KPSS-A grubu kadrolarında genelde 35 yaş şartı vardır.

KPSS-A Grubu Sınavına Başvurular ve Sınav Ne Zaman Yapılacaktır?

KPSS’ye başvurular NİSAN ayının üçüncü ve dördüncü haftası içinde yapılmaktadır. Başvuru tarihleri bazen MAYIS ayının ilk haftasına kadar uzamaktadır.

KPSS-A Grubu Sınavından Alınan Puanlar Ne Kadar Süre Geçerlidir?

KPSS puanları iki (2) yıl geçerlidir. İki yıl içinde alınan puanın yeterli olabileceği yerlere başvurma hakkı bulunmaktadır.

UYARI : 2 (iki) yıl içerisinde yeni bir sınavın yapılmaması durumunda sınav sonuçları sonraki sınava kadar geçerli olmaya devam eder.

Bir Aday KPSS -A Grubu Sınavına Kaç Kez Katılabilir?

KPSS sınavına katılım sayısında sınırlama yoktur. Aday her yıl KPSS’ye girebilir. Sınavda oturumların hepsine katılabilir.

KPSS-A Grubunda Taban Puan Uygulaması Var mıdır?

KPSS -A grubunda taban puan, her kurumun açacağı sınava göre değişmektedir.

KPSS-A Grubuna Girenler KPSS-B Grubu Kadrolarına Başvurabilir mi?

KPSS’ye lisans düzeyinde girenler A grubu kadroların giriş sınavlarına başvurunun yanı sıra B grubu kadrolara ve Eğitim Bilimleri Sınavına da katıldıkları takdirde öğretmenlik yerleştirmelerine de başvurabilirler.

KPSS-A Grubu Kadrolara Girişte Askerlik Şartı Nedir?

KPSS’ye giriş sırasında adayların askerlik belgesi istenmediğinden askerlik durumu ne olursa olsun erkek adaylar sınava girebilir.

UYARI : Kurum sınavlarına giriş sırasında askerlik ilgisi bulunmaması veya askerliğini ertelenmiş olması gerekir.

KPSS-A Grubu Başvuraları Nasıl Takip Edilebilir?

Kurumlar; ÖSYM tarafından Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın sonuçlarının açıklanmasından sonra sınav duyurusunu tirajı yüksek en az üç ulusal gazetede yayınlamak durumundadırlar. Ayrıca kurumların ilanları DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI resmi sitesinden www.dpb.gov.tr veya BAŞBAKANLIK’A bağlı RESMİ GAZETE (www.rega.basbakanlik.gov.tr) den de takip edilebilir. Bu duyurularda kadro unvan ve sayısı, başka bir sınavın yapılıp yapılmayacağı, öğrenim koşulları ve diğer bilgilere yer verilmektedir.

Kılavuzda belirtilmeyen veya ismi geçmeyen kurumlar da bulunmakla beraber bu kurumlar tarafından da sınavlar açılabilmektedir. Bu durumun tam tersi nadir de olsa yaşanabilmekte yani kılavuzda kurum personel alacağını duyurmuş olsa bile sınav açmayabilmektedir.

Genel Değerlendirme
Eğitmen
( Aldığınız eğitim nasıldı? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kaynak
( Verilen kaynaklar güncel ve yeterli miydi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kurumsallık
( Teknik ve idari anlamda kurum sorumluluklarını yerine getirdi mi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Öğrenci Geri Bildirimleri
Sırala
Yorum Yap
İstanbul Kariyer KPSS B Kursu
KPSS B Kursu
0,0
( 0 değerlendirme )
Kurs Puanı
Online Eğitim
Web, Tablet, Cepten Ulaşılabilir
Sertifikalı Kurs
teklif al
Kurs Bilgisi Yorumlar İndirim / Kampanyalar
KPSS B Kursu

KPSS B Memurluk (Lisans) Nedir?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), ÖSYM Başkanlığı tarafından iki yılda bir (çift yıllarda) Lisans öğrencileri için Mayıs 2016’da, Lise – Önlisans öğrencileri için Ekim 2016’da yapılan bir sınavdır. KPSS B lisans sınavına bir lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunan öğrenciler katılabilir.

KPSS B Memurluk (Lisans) Kadroları Nelerdir?

Mühendis, mimar, veteriner, psikolog, sosyolog, hemşire, ebe vb. tüm lisans kadroları KPSS B kadrolarıdır. Kaymakam, müfettiş, uzman, denetmen ve kontrolör yardımcılığı gibi kadrolar ise KPSS A kadrolarıdır.

KPSS B memurluk Kadrolarına Atamalar Nasıl Yapılır?

KPSS B (Lisans) Memurluk adayı, KPSS sonuç belgesinde bulunan KPSS P3 puan türünü merkezi atamalarda veya ara atamalarda kullanabilirler. Merkezi atamalar 2 yıl boyunca her yılın Kasım ve Haziran aylarında ara atamalar ise kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılmaktadır. Ara atamalara aynı zamanda “Kurumsal Atama” da denilmektedir.

Sınava giren adaylar, KPSS’den elde ettikleri puanlar ile Kasım ve Haziran aylarında yapılan merkezi atamalarda ÖSYM tarafından hazırlanan tercih kılavuzu ile tercih yapmaları gerekmektedir. Adaylar bu kadrolara tercih yaparken aranan nitelikleri dikkatlice inceleyerek kendilerine uygun olan kadroları, puanlarını da göz önünde bulundurmak suretiyle tercih yapmalıdır. Ayrıca adaylar bu puanlarını 2 yıl boyunca ara atamalarda yani kurumsal atamalarda da kullanarak tercih yapabilirler.

KPSS B Memurluk Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

a. KPSS memurluk kadroları için sınav ne zaman yapılmaktadır?

KPSS B memurluk kadroları için sınav ÖSYM tarafından 2 yılda bir çift yıllarda (2016, 2018, 2020…) yapılmaktadır. Bu kadrolara girmek isteyen lisans mezunu adaylar 2016 yılının Temmuz ayında; Lise – Önlisans mezunu adaylar ise aynı yılın Eylül ayında sınava girmeleri gerekmektedir.

b. KPSS B memurluk kadrolarına atanmak için hangi sorular yanıtlanmalıdır?

KPSS B memurluk sınavında toplam 120 soru bulunmaktadır. Soru dağılımları aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Genel Yetenek Genel Kültür
Türkçe 30 Soru Tarih 27 Soru
Matematik 30 Soru Coğrafya 18 Soru
Vatandaşlık 15 Soru

c. KPSS B memurluk sınavına son sınıf öğrencileri de girebilir mi?

Sınav sonuçlarının geçerli olduğu 2 yıl süresince mezun olabilecek durumdaki adaylar KPSS B memurluk sınavına girebilirler.

d. KPSS B memurluk atamaları nasıl yapılır?

KPSS B memurluk atamaları merkezi ve kurumsal atama olmak üzere iki farklı şekilde yapılır.

e. KPSS B memurluk “merkezi atamaları” ne zaman yapılmaktadır?

KPSS B memurluk merkezi atamaları, 2 yıl boyunca Kasım ve Haziran aylarında yapılmaktadır.

f. KPSS B memurluk “kurumsal atamaları” ne zaman yapılmaktadır?

KPSS B kurumsal atamaları, ilgili kurumların belirleyeceği tarihlerde yapılır.

g. KPSS B memurlukta yabancı dil sınavının önemi nedir?

Yabancı dil sınavı adayların tercihine bağlıdır.

h. KPSS B kadrolarına atanmak için hangi puan türleri kullanılmaktadır?

KPSS B kadroları için gerçekleştirilen atamalarda Lisans mezunu adaylar için P3, Önlisans mezunu adaylar için P93, Lise mezunu adaylar için P94 puan türleri geçerli olmaktadır.

ı. KPSS B memurluk atamalarında yaş sınırı var mıdır?

Genel olarak 18 yaşını tamamlayanlar devlet memuru olabilirler. B grubu kadrolar için üst yaş sınırı yoktur. Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler ise en az 15 yaşını doldurmuş ve mahkeme kararı ile reşit kılınmış olmak şartı ile devlet memurluklarına atanabilirler.

i. KPSS B’den başka sınav yapılır mı?

Merkezi atamalarda ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın ilan edilmiş kadrolara doğrudan atanır. Fakat kurumsal atamalarda ayrıca mülakat yapılabilir.

Genel Değerlendirme
Eğitmen
( Aldığınız eğitim nasıldı? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kaynak
( Verilen kaynaklar güncel ve yeterli miydi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kurumsallık
( Teknik ve idari anlamda kurum sorumluluklarını yerine getirdi mi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Öğrenci Geri Bildirimleri
Sırala
Yorum Yap
İstanbul Kariyer ALES Kursu
ALES Kursu
0,0
( 0 değerlendirme )
Kurs Puanı
Online Eğitim
Web, Tablet, Cepten Ulaşılabilir
Sertifikalı Kurs
teklif al
Kurs Bilgisi Yorumlar İndirim / Kampanyalar
ALES Kursu

ALES Nedir? 

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Griiş Sınavı(ALES), ÖSYM tarafından her yıl iki kez ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde uygulanan bir sınavdır. Bu sınava bir lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunanlar, bir yüksek lisans programından mezun olmuş ya da mezun olacak durumda bulunanlar katılabilir.

ALES’ten elde edilecek puanlar yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, çevirmen ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına açıktan veya öğretim elemanı dışındaki kadrolara naklen atamalarda, ülkemizde veya yurtdışında lisansüstü eğitim programlarına girişte; YLSY(Yurt Dışına Lisanüstü Eğitim görmek üzere gönderilecek Öğrencileri Seçme Sınavı) programlarına başvuruda kullanılabilir.

ALES’te adaylardan puan türüne göre her biri 40’ar sorudan oluşan 3 test cevaplamaları istenir. ALES’te 120 soru için verilen süre 150 dakikadır. Sınav sonuçları 3 yıl süreyle geçerlidir. Geçerlilik süresi boyunca alınan en yüksek puan kullanılır.

ALES’te sayısal bölümde Sayısal – 1 ve Sayısal – 2 testleri olmak üzere 40’ar sorudan oluşan iki test yer alacaktır. Bu testlerde sayısal ve mantıksal akıl yürütme soruları olacaktır. Sayısal – 2 testindeki soruların Sayısal – 1 testindeki sorulara göre daha ileri düzey olması planlanmaktadır.

Sözel bölümde de Sözel – 1  ve Sözel – 2 testleri olmak üzere 40’ar sorudan oluşan iki test yer alacaktır. Bu testlerde sözel akıl yürütme soruları olacaktır. Her bir testteki sorular farklı alanlardan gelen yükseköğretim programı mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

Genel Değerlendirme
Eğitmen
( Aldığınız eğitim nasıldı? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kaynak
( Verilen kaynaklar güncel ve yeterli miydi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kurumsallık
( Teknik ve idari anlamda kurum sorumluluklarını yerine getirdi mi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Öğrenci Geri Bildirimleri
Sırala
Yorum Yap
İstanbul Kariyer DGS Kursu
DGS Kursu
0,0
( 0 değerlendirme )
Kurs Puanı
Online Eğitim
Web, Tablet, Cepten Ulaşılabilir
Sertifikalı Kurs
teklif al
Kurs Bilgisi Yorumlar İndirim / Kampanyalar
DGS Kursu

Dikey Geçiş Sınavı(DGS), üniversitelerin örgün öğretim yapan iki yıllık meslek yüksekokulu bölümlerinden ya da açık öğretim fakültelerinin iki yıllık bölümlerinden mezun olan veya olabilecek adayların girebileceği bir sınavdır.

Bu sınav sayesinde adaylar dört yıllık fakültelerde okuma şansına sahip olabileceklerdir.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), ÖSYM tarafından her yıl Temmuz ayında yapılmaktadır. Sınava katılmak için herhangi bir yaş sınırı, sınav katılma sayısı, alttan ders, staj, mezun olunan yıl gibi kısıtlamalar yoktur.

26 Mayıs 2014 tarihinde yapılan açıklamaya göre DGS’de adaylara Sayısal Yetenek Testi’nde 60 Soru, Sözel Yetenek Testi’nde 60 soru olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecektir. Sınav süresi 140 dakikadır.

Bir adayın DGS puanı hesaplanırken testlerde yer alan her bir soru kendi standart puanı ile çarpılır. Buradan elde edilen puana ÖBP(önlisans başarı puanı) 0,6 ile çarpılarak eklenir ve böylece adayın DGS puanı ortaya çıkar.

DGS’de verilen süre Sayısal Yetenek Testi’ndeki sayısal akıl yürütme (sayısal mantık) soruları ve Sözel Yetenek Testi’ndeki uzun paragraf ve sözel mantık soruları nedeniyle yeterli gelmemektedir. Bu yüzden DGS’ye hazırlanırken özel bir eğitim almak; soru tarzını, soruların püf noktalarını ve pratik çözüm tekniklerini öğrenmek bu sınav için verilen süreyi en verimli düzeyde kullanabilmek için gereklidir.

DGS’ye ne kadar iyi hazırlanmak gerektiğinin göstergesi olarak şunu söyleyebiliriz. Bu sınava 2011’de 118 bin kişi katılmış ve 24 bin kişi yerleşmiştir. 2012’de sınava 129 bin, 2013’de sınava 160 bin, 2014’de ise 205 bin kişi katılmıştır. Dolayısıyla her geçen sene sınava giren kişi sayısı artmakta olduğundan bu sınava iyi hazırlanma gerekliliği kurs ihtiyacını doğurmuştur.

Genel Değerlendirme
Eğitmen
( Aldığınız eğitim nasıldı? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kaynak
( Verilen kaynaklar güncel ve yeterli miydi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Kurumsallık
( Teknik ve idari anlamda kurum sorumluluklarını yerine getirdi mi? )
0,0
%0 %0 %0 %0 %0
Öğrenci Geri Bildirimleri
Sırala
Yorum Yap
Konum
İstanbul Kariyer Hakkında

İstanbul Kariyer'e Hoş Geldiniz

Üniversite mezunlarının, mezun olduktan sonra KPSS ve Kamu Kurum ve Banka sınavlarına hazırlık her geçen gün biraz daha zorlaşmaktadır. Kariyer meslek sınavlarına ve Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) hazırlanma konusun da mezunların yeterli bilgiye sahip olmadıkları görülmekte, uzman kişi veya tecrübeleriyle kendini kanıtlamış yetkin kurumlar tarafından rehberlik ve destek alma ihtiyacı olduğu gözlemlenmektedir.

İstanbul Kariyer, Kadrosu 2012 yılından bu yana uzman akademisyen ve öğretici kadrosu ile yüzlerce öğrencinin istediği kariyer meslek sınavlarını kazandırmış, üstün başarılara imza atmıştır ve bu anlayışla da yoluna devam edecektir. Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ve kamu kurumlarının yaptığı yazılı sınavlarının kapsamı ve zorluk derecesi düşünüldüğünde uzman öğretici kadronun yetkin kişiler tarafından oluşması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

Adres
Lalapaşa Mah. Taşhan Karşısı İslam Hoca Sok. Ömer Erturan İş Merkezi Kat:1 No: 4 Yakutiye / Erzurum
Telefon
0 442 238 19 19
E-Mail
info@istanbulkariyer.com.tr
Çalışma Saatleri
Haftaiçi : 08.00-18.00 | Cumartesi : 09.00-19.00 | Pazar : 10.00-17.00
Çevrimdışı Mesaj Gönder
* Göndermiş olduğnuuz mesajlara dönüt sağlanabilmesi için lütfen doğru iletişim bilgilerinizi giriniz.
- için yorum yapıyorsunuz.
Aldığınız eğitim nasıldı?
Verilen kaynaklar güncel ve yeterli miydi?
Teknik ve idari anlamda kurum sorumluluklarını yerine getirdi mi?
E-Mail Adresiniz İle Kaydolun

E-Mail veya Kurum Kodu İle Giriş Yapın
1
2
3
4
  Başlangıç Tarihi Bitiş Tarihi Eğitim Zamanı Ders Saat Sayısı Kalan Kontenjan Fiyat
alt yatay logo
Telif hakkı 2018 kursrehberi.net | Tüm hakları saklıdır.
Visa & MasterCard