TAKSİMDEKİ, KADIKÖY ve BAKIRKÖYDEKİ ÖZEL ATÖLYELERİMİZDE AKEDEMİ MEZUNU HOCALAR NEZARETİNDE EBRU KURSLARIMIZ HAFTA İÇİ HER GÜN 10 00 DAN 22 00 A KADAR İSTEDİĞİNİZ SAATTE OLABİLİR HAFTA SONU VE AKŞAM GRUBUMUZDA VAR.
BİZİ DİĞER KURSLARDAN FARKLI KILAN ÖZELLİKLER;
– KAYIT OLAN KURSİYERLERE ÜCRETSİZ TANITIM DERSLERİ
-TEK ATÖLYEDEN DEĞİL ÜÇ ATÖLYEDEN SINIRSIZ FAYDALANMA İMKANI
-ÖDEMELERDE KREDİ KARTI VE TAKSİT KOLAYLIĞI
-MAKUL ÖDEME KOŞULLARI %50 ‘ LERE VARAN (YETENEKLİ ÖĞRENCİLER İÇİN) BURS İMKANI
-HEM ÇALIŞIP HEM KURSA DEVAM ETME İMKANI
-ÇALIŞAN KURSİYERLER İÇİN AKŞAM 22:00’ YE KADAR DEVAM EDEN GRUPLAR
-KURSUMUZA KAYDOLAN ÖĞRENCİLERE YILLIK ÜCRETSİZ MÜZE KARTI
-ERKEN KAYITTA İNDİRİM ÇEKİ AVANTAJLARI
-DERSLERDE VİDEO ÇEKİMİ VE FİLM GÖSTERİMİ
-ÜCRETSİZ SANAT TARİHİ VE FELSEFE DERSLERİ
-ÜCRETSİZ ÇİZİM-DESEN DERSLERİ
-HERKESİN KULLANIMINA AÇIK 10 YILLIK KONU BANKASI
-DERSLERDE 9 KİŞİ SINIRI VE ÇİFT HOCA UYGULAMASI
-İSTENİLDİĞİNDE UYGUN FİYATA SERVİS VE KONAKLAMA İMKANI
-GÜZEL SANATLAR FAKÜLTELERİNDE GÖREV YAPAN BÖLÜM HOCALARIYLA SORU -CEVAP SOHBETLERİ
-YIL SONUNDA TÜM ÇALIŞMALARI SERGİLEME İMKANI
-ÜCRETSİZ PROJE ÇANTASI VE KALEM, DURALİT, SİLGİ, MAKET BIÇAĞI
-SINIRSIZ ÇAY VE SOHBET İMKANI:)
MEB sertifikalı profesyonel tiyatro oyuncusu eğitimcilerimizle sertifikalı tiyatro eğitimi vermekteyiz.
Resim yapmayı seven herkes yetenekli olsun ya da olmasın bu hayalini resim kursu sayesinde gerçekleştirebilmektedir. Amacınız ister güzel sanatlar akademisine girmek olsun ister kendiniz için resim yapmayı geliştirmek isteyin www.ercatolye.com bilgi alarak kendinizi bu yönde geliştirebilirsiniz.
Almış olduğunuz resim dersi sayesinde kendinizi bir ressam kadar geliştireceğinizden emin olabilirsiniz. Bir resim kursuna gitmeye karar verdikten sonra ilk dikkat etmeniz gereken, size yakınlığı ve fiyat konusunda avantajlı olmasıdır. Resim kursunu seçerken öncelikli olarak size en yakın ve fiyat bakımından en uygun kursları tercih etmelisiniz. Bu anlamda resim kursu istanbul olarak ERC atölyenin ayrıcalıklarından yararlanabilirsiniz.Alanında uzman ve kaliteli eğitmenleri ile fark yaratan ERC atölyede bir adım önde olacağınızdan emin olabilirsiniz. Resim alanında kendinizi yenilemek için tüm teknik donanıma sahip olan ERC atölye herkes gibi sizlere de kapılarını aralıyor. Öğrencisiyle bire bir iletişime geçerek kolay şekilde resim tekniklerini öğreten eğitmenlerden oluşan kadrosu ile dikkat çeken merkez içinizdeki resim tutkusunun ortaya çıkmasına da yardımcı olmaktadır. Yeteneğinizi henüz keşfetmemiş ve daha yolun çok başında da olabilirsiniz. Bu aşamada da kurs eğitmenleri gereken bilgi birikimleri ile profesyonel destek sağlamaktadır.
Eğitimde bulunan konu başlıkları şöyle:
1- FOTOĞRAF MAKİNESİ
2- IŞIK
3- ÇEKİM TEKNİKLERİ
4- FİLTRELER VE YARDIMCI ARAÇLAR
5- KOMPOZİSYON
6- FOTOĞRAFTA BELİRGİNLİĞİ SAĞLAYAN ÖĞELER
7- FOTOĞRAF TARİHİNE GİRİŞ
8- FOTOĞRAF TERİMLERİ
Fotoğraf sözcüğü, eski yunanca φῶς, fos, φωτός, fotos, “Işık (Gök cisimlerinin)“, “Aydınlık“ ve γράφειν, grafein, “Çizmek“, “Kazımak“, Resim yapmak“, “Yazmak” sözcükleri birleştirilerek türetilmiş bir isimdir. Kelime anlamı, ışık yardımı ile iz bırakmaktır. Fotoğraf cisimlerden yansıyan elektromanyetik radyasyonun toplanıp odaklanmasıyla oluşturulur. En yaygın rastlanan fotoğraflar insan gözünün görebileceği kalıcı görüntüler yaratan dalga boylarıyla yaratılan fotoğraflardır.
Fotoğrafta en önemli unsur ışıktır Işık üzerine vurduğu nesneleri görülebilir kıldığı gibi, fotoğraf oluşumuna da olanak sağlar. İşte bu yüzden fotoğrafı çekecek makinedeki objektif de önem arzetmektedir. Objektifin diyafram değeri ne kadar küçükse içeriye giren ışık miktarıda o kadar çok olacağından, fotoğraf çekiminde daha yüksek enstantaneler kullanılabilinecektir. Diyafram’ın 1 olması objektife gelen ışığın tamamının sensöre düşmesidir. Kaliteli ve pahalı lenslerin diyafram değerleri genel olarak 2,8 ve daha düşüktür.
Fotoğrafın çekilebilmesi için ışık şarttır. Işık herhangi bir kaynaktan cisime gelir. Cisimden yansıyan ışık bir algılayıcıya yani göze ya da filme ya da sensore geldiği zaman görünür olur ve renkleri konusunda bilgi verir. Cisimlerin renkleri üzerine gelen ışığın ışık ısısı ve ne kadarını absorbe edip ne kadarını hangi dalga boyunda yansıttığına göre algılanır. Örneğin beyaz duvar sarı ışık ile aydınlatıldığında sarı mavi ışık ile aydınlatıldığında ise mavi renk olarak görünür. Ancak kırmızı renkli cisim yeşil ışık ile aydınlatıldığında siyah gözükebilir.
Objektifler ilk kamera sayılan camera obscuradan bu yana gelişme göstererek optik kusurları neredeyse tamamen giderilmiş hale gelmişlerdir. Geniş açı , normal odaklı ve tele objektif olarak kabaca 3 gruba toplanabilir. Aynı zamanda sabit odaklı ve değiştirilebilir odaklı(zoom) objektifler olarak iki ayrı grupta da toplanabilir.
Çoğu fotoğraf, ışığı fotoğraf filmine, CCD’ye ya da CMOS görüntü algılayıcısına odaklayan fotoğraf makinesiyle çekilir. Nesneler ışığa duyarlı kağıdın yerleştirilip, ışığa maruz bırakılarak (fotogram) ya da bir tarayıcının üzerine konularak da fotoğraf elde edilebilir. İyi fotoğraf’ın ne olduğu her zaman tartışma konusu olmuştur.
Dijital fotoğraf bilgisayar ortamında pipi çeşitli dosya formatlarından oluşur. Bu formatlardan en popüler olanı sıkıştırılmış JPEG’dir. Diğer formatlar ise TIFF ve RAW formatlarıdır.
Erc Atölye’de geleneksel seramikten günümüz seramiğine uzanan bir bakışla seramik çalışmaları…
Çamur ve yardımcı malzemeleri kullanarak, seramik temel şekillendirme
teknikleri ile seramik heykel, rölyef, işlevsel obje tasarımı ve uygulamaları…
ÜRETİMİ
Genellikle kayaların dış etkiler altında parçalanması ile oluşan kil, kaolen ve benzeri maddelerin yüksek sıcaklıkta pişirilmesi ile meydana gelirler. Bu açıdan halk arasında pişmiş toprak esaslı malzeme olarak bilinir. Örneğin, cam, tuğla, kiremit, taş, beton, çimento, aşındırıcı tozlar porselen ve refrakter malzemeler bu gruba girer.
Kil belirli bir üretim sürecini geçirdikten sonra, sert ve deforme olmayan, bazı özel etkenler dışında hiçbir dış etkiden kolayca etkilenmeyen bir malzeme haline gelir. Seramik malzeme üretiminde, kil hamuruna belirli maddeler katarak, değişik şekillendirme yöntemleriyle, kullanılan hamurun bünyesine uygun bir pişirme ile, seramik malzemeye istenilen niteliği kazandırma imkânı vardır.
BİLEŞENİ
Bileşiminde değişik türde silikatlar, alüminatlar ve bir miktar metal oksitler ile alkali ve toprak alkali bileşikler bulunan bir malzemedir. Seramik grubuna oksitler, nitritler, boridler, karbitler, silikatlar ve sülfidler girmektedir. Bazı seramiklerde iyonsal, kısmen kovalent bağ bulunabilir. Bazıları amorf, bazıları da kristal yapılıdırlar. Çok sert ve gevrektirler. Erime sıcaklıkları yüksek (silis 1750 °C’de alüminat 2050 °C’de erir), ısı ve elektriksel yönden yalıtkandırlar. Silise %6 alüminat katılırsa erime sıcaklığı 1550 °C’e düşer. Demir oksit ve alkali bileşikler erime sıcaklığını daha da azaltarak 900 °C’ye kadar düşürebilir.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|