Bu kurda öğrenciler sadece Temel İngilizce düzeyinde Dilbilgisi ve kelime öğrenmekle kalmaz, uygulama çalışmalarıyla öğrenilen bilgiler kullanılır hale getirilir. Derslere %70 oranında tecrübeli Türk İngilizce öğretmenleri girer. %30 oranında da uygulama amaçlı tecrübeli anadili İngilizce olan öğretmenler girer.
Bu programda "Temel İngilizce" programında öğrenilmiş bilgiler derinleştirilir ve okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerileri geliştirilir. Bu seviyede İngilizce Dilbilgisi derslerine Türk öğretmen, Uygulama derslerine anadili İngilizce olan öğretmenler girer. Ders dağılım oranı %50 Türk öğretmen, %50 İngiliz öğretmen şeklindedir.
Bu seviyede öğrenciler İngilizce'nin kompleks gramer yapılarını ve deyimleri öğrenirler. Bu öğrenme faaliyetlerini %30 oranında derse girecek olan Türk İngilizce Öğretmeni yürütür. %70 oranında derse girecek olan tecrübeli İngiliz öğretmense uygulama çalışmaları yapar.
Bu seviyedeki öğrenciler İngilizce'nin ileri seviyedeki dilbilgisi yapılarını, kelime ve deyimlerini öğrenirler. Dilbilgisi derslerine çok az sayıda ders alacak Türk İngilizce Öğretmenleri girer. Kursun ağırlığını Okuma-Yazma, Dinleme-Konuşma becerilerini geliştirme ve bilinen İngilizceyi kullanılır hale getirme çalışmaları oluşturur. Bu çalışmaları tecrübeli anadili İngilizce olan öğretmenler yürütür.
Bu seviyede derslere yalnızca anadili İngilizce olan öğretmen girer. Bu seviyedeki öğrenciler orijinal İngilizce metinler üzerinde çalışırlar. Çevre, politika, insan hakları, barış vb. gibi konularda yazılarla; çeşitli bilim dallarıyla, eğitim, sağlık gibi konularla ilgili çeşitli makaleler okunur, filmler izlenir ve konuyla ilgili yazılı ve/veya sözlü/görsel sunumlar yapılır.
DİLMER Dil Öğretim Merkezinde, Almanca öğretimi her biri 8 hafta(48 saat) olmak üzere toplam 12 kurdan oluşmaktadır. Her kur, kendi derecesine göre okuduğunu anlama, yazma ve konuşma yetilerini kazandırmayı hedeflemektedir.
İlk iki kur tamamlandıktan sonra 'Themen Neu' adlı ders kitabının yanı sıra farklı seviyelerde okuma kitapları da okutulmaktadır. Her kurun sonunda bir üst kura geçebilmek için bir kur sınavı yapılmaktadır.
Yazılı sınav, gramer,okuma-anlama, dikte ve yazılı anlatım olmak üzere beş bölümden oluşmaktadır; ayrıca kur boyunca edinilmiş olan konuşma becerisi de değerlendirmeye katılmaktadır.
Almanca bilgisi olanlar, girecekleri seviye tespit sınavından alacakları puana göre kendilerine en uygun sınıfa yerleştirileceklerdir. Eğitim sonunda yapılacak sınavda başarılı olanlar, Milli Eğitim Bakanlığından onaylı sertifikalarını almaya hak kazanacaklardır.
Kursun içeriği, öğretim materyalleri ve değerlendirme metotları, modern dil öğretiminde yapılan en son araştırmalarla desteklenmekte, öncü uluslararası kurumların tavsiyeleri de göz önünde bulundurulmaktadır.
Öğretim programı, dört seviyede yapılandırılmıştır. Her seviyenin sonunda, sınavı geçen öğrenciler bir Dilmer sertifikası almaya hak kazanırlar.
A1.1 seviyesinden başlamak üzere, her kur toplam 96 saatten oluşup 16 hafta sürmektedir.
Kur Süresi: Her kur 2 ay (48 saat)
* Kurların içeriği ile ilgili genel bilgi aşağıda belirtildiği gibidir.
İtalyan alfabesi, okunuş özellikleri, tanışmada kullanılan kalıplar,sayılar, haftanın günleri, aylar, mevsimler.
Al Corso di Lingua ( Dil kursunda ) : Selamlaşma, tanışma, kendini tanıtma, birine soru sorma.
Essere ve Avere fiillerinin şimdiki zaman çekimleri, sıfat ve isimlerin tekil-çoğul, dişil-eril durumları, belirtili belirtisiz artikeller.
Vita Quotidiana ( Günlük Yaşam ) : Evini tarif etme, diğer insanlardan da evlerini tarif etmelerini isteme, saati sorma ve söyleme, teşekkür etme, teşekküre cevap verme.
Şimdiki zamanda fiil çekimi, belirtili-belirtisiz artikeller
Attivita della settimana ( Haftalık aktivite ), Abitudini ( Alışkanlıklar ) : Kendinden, alışkanlıklardan bahsetme, gün sorma, davet etme, daveti kabul yada reddetme, şüphenin ifade edilmesi.
Potere, volere, dovere, andare, venire, uscire fiillerinin zamanda çekilmesi.
Vacanze ( Tatiller ) : Anlatma, anlatmalarını isteme, kibarca bir şey sorma.
Geçmiş zaman, isim ve sıfatların çoğul halleri, yer zarfı CI
Istruzione e carriera ( Eğitim ve kariyer ) : Plan yapma, tahminde bulunma, söz verme, telefonda biriyle konuşma, telefona cevap verme.
Basit ve geçmiş gelecek zaman, sıra sayı sıfatları, birleşik yer edatları.
Le cose Proprie ( Sahip olunan şeyler ), La Famiglia ( Aile ) : Bir şeyin kime ait olduğunu sorma, sahip olunan şeylerden bahsetme, ailesini anlatma, üzüntü ve neşeyi ifade etme.
İyelik sıfatları ve zamirleri, işaret sıfatları ve zamirleri, bello ( güzel ) sıfatıImage
Abituduni quotidiane ( Gündelik alışkanlıklar ) : Gündelik alışkanlıklarını anlatma, yardım teklif etme, yardımı kabul ya da reddetme.
Dönüşlü fiiller.
Ricordi ( Hatıralar ) : Anlatma, tarif etme, hatırlama
Imperfetto : Geçmiş zaman ( yapıyordum ), Trapassato Prossimo : miş’li geçmiş zaman
Negozi ( Dükkanlar ), Vestiario ( Elbise ) : Bir harekette bulunmaya karar verme, bir ricada bulunma, şüpheyi ifade etme, itiraz etme
Dolaysız zarflar, Ne zamir parçacığıImage
Tempo Libero ( Boş zaman ), Interessi culturali e artisti ( Kültürel ve sanatsal faaliyetler )
Yargıları ifade etme
Dolaylı zarflar, piacere fiili
Mass Media ( Madya ) : Bir arzuyu ifade etme, kibarca bir şey sorma, tavsiyede bulunma
Şart kipi ( Modo condizionale ) , bazı isimlerin çoğul hali
Mezzi di trasporto ( Ulaşım araçları ), Sport ( Spor ) : Karşılaştırma yapm, onayladığını, onaylamadığını, şüpheyi ifade etme
Sıfatın dereceleri, mukayese etme, göreceli üstünlük, kesin üstünlük, birleşik zarflarImage
Salute e Benessere ( Sağlık ) : Emir vermek, yol göstermek, bilgi vermek, tavsiye istemek, izin vermek, birisinden bir işi yapmasını istemek
Natura ( Doğa ), Citta’e campagna ( Şehir ve köy ) : Onaylamadığını göstermek
Pronomi relativi : İlgi zamirleri, ci ve ne’nin kullanımı
Musica ( Müzik ) : Anlatma
Passato Remoto : Di’li geçmiş zaman, Alterazione : Küçültme-Büyütme ekleri
Inquinamento Ambiantale ( Çevre kirliliği ) : Bir Şüpheyi ifade etme, kişisel bir fikri ifade etme, bir arzuyu ifade etme, hipotez kurma
Dilek kipi, Şartlı cümleler
fatti di cronaca ( Önemli haberler ), Prodotti tipici (Tipik ürünler ) :
Anlatma, tarif etme, bilgi verme
Edilgen cümleler ( La forma passiva )
Gente ( İnsanlar ), Fatti Curiosi ( İlginç Olaylar ) : Anlatma, Şaşırdığını ifade etme
Modi indefiniti : Belirsizlik cümleleri, Gerundio : zarf fiil, Infinito : mastar, Participio : sıfat fiil
İşlenmiş olan konuların genel bir tekrarı, bütün gramer konularıyla ilgili alıştırmalar, çeşitli metinlerin okunup çözümlenmesi, pratiğe yönelik aktiviteler.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|