Bemar Kariyer Okulu ve Dil Kasabası 20 yılı aşan eğitim tecrübesi ile birlikte birçok alanda yürütmekte olduğu “amaca özel eğitim programları” ile ulusal ve uluslararası piyasalardaki sanayi ve iş dünyasına eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Dünya ile entegrasyonda en etkili araçlardan olan yabancı dil eğitiminde farklılıklar yaratarak, öğrencilerin ve çalışanların gelişmelerine, verimliliğini arttırmalarına destek olmaktadır.
Dil Kasabası, kurumsal vizyonu çerçevesinde kaliteli dil eğitimini öğrencilerine sunmak misyonuyla yola çıkmış olup Türkiye'de İzmir'den Van'a kadar uzanan temsilcilikleriyle her geçen gün büyümeye devam etmektedir.
Dil Kasabası olarak vizyonumuz 2011 yılından beri süregelmekte olan franchise sistemi çerçevesinde temsilcilikler kurmaya devam ederek kaliteli dil eğitimini Türkiye'de dil öğrenmek isteyen herkese ulaştırmaktır.
Avrupa’da ortak bir yabancı dil öğretim programı ve yabancı dil öğretiminde ortak bir standart, ortak ölçütler ve buna dayalı bir araç geliştirmeyi amaçlayan Avrupa Konseyi Modern Diller Bölümü, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı (The Common European Framework of Reference for Languages)’nı oluşturmuştur.
Dil Kasabası'nda verilen eğitimler bu sisteme uygun olan Communicative Approach olarak adlandırılan iletişim odaklı eğitim metodolojisi ile verilmektedir. Kurumlarımızda verilen Genel İngilizce eğitimleri sayesinde öğrenciler istenilen durumlarda Trinity Aile Birleşim sınavına girebilecek yeterliliğe sahip olurlar. Dil Kasabası Trinity Sınav merkezi olarak da görevini sürdürmeye devam etmektedir. Ayrıca Dil Kasabası MacMillan’ın Partner School’udur,
Eğitimlerde kullanılan kitapları ve eğitim materyalleri direkt olarak İngiltere’den temin edilmektedir. Dil Kasabası tüm şubelerine MacMillan’ın eğitmenleri ile birlikte her sene düzenli olarak eğitimler ve seminerler vermekte, eğitmenlerinin eğitimleri ile yakından ilgilenmektedir.
İngilizce yi kişisel gelişimine veya kariyerine somut bir katkı olarak eklemek isteyen herkes Genel İngilizce Eğitimlerimize katılabilir. Katılımcıların, İngilizce bilgisi, eğitim öncesinde Avrupa Konseyi tarafından belirlenmiş 5 yetkinlik üzerinden 6 seviyeyi ölçen Avrupa Dil Pasaportu aracılığı ile tespit edilir ve eğitim sonucunda kazanımlar Avrupa Dil Pasaportu üzerinden Öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimiz tarafından birlikte değerlendirilir.
Fonksiyonel ve iletişimsel temele dayanan eğitim sistemimiz, İngilizceyi öğrencilerimizi sıkmadan, doğal ortamında öğretmeyi hedeflemektedir. Ayrıca eğitim, yardımcı materyaller ile desteklenerek dersler zevkli ve eğlendirici hale getirilir. Derslerde konuşma, konuşulanı anlama, okuma ve yazma becerileri geliştirilmekte, öğrenilenler, görsel ve işitsel yöntemler ile işlevsel hale getirilmektedir.
Uluslararası geçerliliği olan seviye sistemi üzerinden yapılan eğitimler Türk ve Ana Dili İngilizce olan yabancı öğretmenler rehberliğinde planlanmaktadır.
Kur süreleri, seçilen programların yoğunluğuna bağlı olarak 1 ay ile 3 ay arasında tamamlanmaktadır. Bir kur 96 ders saatinden oluşur. Dil Kasabası da 96 ders saatine ek olarak İngilizce konuşma, dinleme okuma ve yazma becerilerine katkı sağlayan ve öğrencilerimize ücretsiz olan aktivite sınıfları da mevcuttur.
Konuştuğu kişilerin yavaş ve anlaşılır bir şekilde konuşması ve yardıma hazır olması halinde basit düzeyde iletişim kurabilir. Kendini ya da başkalarını tanıtabilir, nerede oturduğu, kimleri tanıdığı, sahip oldukları ve benzer temel sorular yoluyla iletişim kurabilir.
Basit bir dil kullanarak kendi özgeçmişi ve yakın çevresi hakkında bilgi verebilir ve anlık gereksinimleri karşılayabilir. Bildiği, alışılmış konularda doğrudan bilgi alışverişinde bulunarak basit düzeyde iletişim kurabilir. Kişisel, aile, alışveriş, iş ve yakın çevre ile ilgili konularda çok sık kullanılan temel deyimleri ve cümleleri anlayabilir.
Yaşadığı olayları ve deneyimlerini aktarabilir; düşlerinden, umutlarından ve isteklerinden söz edebilir, görüşlerini ve planlarını kısaca nedenleriyle ortaya koyabilir. Kişisel ilgi alanları doğrultusunda ya da bildiği konularda, basit, ancak fikirler arası bağlantıların oluşturulmuş olduğu metinler yoluyla kendini ifade edebilir. Seyahatlerde, dilin konuşulduğu yerlerde karşılaşılabilecek çoğu durumların üstesinden gelebilir. Günlük yaşamda, işte ya da okulda, sık karşılaştığı ve tanıdık olduğu konulara dayalı yazılı ve sözlü ifadeleri ana hatlarıyla anlayabilir.
Farklı konularda, ayrıntılı ve anlaşılır bir şekilde kendini ifade edebilir ve bir konunun olumlu ve olumsuz yönlerini ortaya koyarak kendi bakış açısını yansıtabilir. Çok zorlanmadan, belli ölçüde doğal ve akıcı bir dil kullanarak anadilde konuşan birisiyle iletişim kurabilir. Soyut ve somut konulara dayalı karmaşık metinlerin ana fikrini anlayabilir, kendi uzmanlık alanı olan konularda teknik tartışmalar yürütebilir.
Karmaşık konularda, bağlantıların ve ilişkilerin açıkça ortaya konduğu, iyi yapılandırılmış, ayrıntılar içeren metinler yoluyla kendini akıcı bir şekilde ifade edebilir. Dili akademik ve mesleki amaçlar için ve günlük yaşamda esnek ve etkili bir şekilde kullanabilir. Gereksinim duyduğu ifadeleri fazla zorlanmadan bularak kendini doğal ve akıcı bir şekilde ifade edebilir. Farklı yapıya sahip uzun ve karmaşık metinleri anlayabilir ve bu metinlerdeki dolaylı anlatımları ve imaları fark edebilir.
Akıcı bir dil kullanarak kendini tam anlamıyla ifade edebilir. Karmaşık durumlarda bile kendini ifade ederken ince anlam farklarından yararlanabilir. Farklı yazılı ya da sözlü kaynaklardan edindiği bilgiyi özetleyebilir, bu kaynaklara dayalı olarak bir tartışmayı yapılandırabilir, akıcı ve doğal bir anlatım ile sunabilir. Duyduğu ve okuduğu her şeyi kolayca anlayabilir.
YDS Sınavı, ülkemizde yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. Dil Kasabası İngilizce Dil Okullarında senede iki defa gerçekleştirilen YDS Sınavı dönemlerinden önce eğitim takvimi ve müfredatları oluşturularak öğrencilerin sınav stratejilerini almaları, bu stratejilerle püf noktalarını kolaylıkla bulabilmeleri sağlanır.
Dil Kasabası İngilizce Dil Okulları bünyesinde bulundurduğu akademik kadrosundaki eğitmenler tarafından hazırlanıp işlenen derslerdir. Dil Kasabası, YDS Kursu eğitiminde sektörünün öncü firmalarından biri olmaya devam etmektedir.
YDS Sınavı, ülkemizde Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) talimatı ile Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından merkezi olarak yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavıdır. Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı (ÜDS) ve Kamu Personeli Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavının (KPDS) yerine getirilmiş ortak sınavdır. YDS, yabancı dil bilgisini gramer, okuma, anlama ve kelime bilgisi açısından ölçen çoktan seçmeli test yöntemi ile yapılan sınavdır.
Yabancı Dil Sınavına (YDS) aşağıdaki adaylar başvurabilir;
Yabancı dil seviyesi tüm adaylar için geçerli olmak üzere 100 tam puan üzerinden,
YDS sınavında her sorunun puan değeri 1.25 puandır. ÖSYM'Nin diğer sınavlarda uyguladığı 4 yanlış 1 doğruyu götürür uygulaması YDS sınavında uygulanmamaktadır.
Bu sebeple YDS puan hesaplama motoruna ihtiyaç duymadan puanınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tek bilgi doğru sayınız ve bir hesap makinesi olacaktır. Aşağıda doğru sayınıza göre örnek hesaplamaları bulabilirsiniz;
Dil Kasabası yetkili TOEFL merkezidir. Amerika çıkışlı olan bu sınav günümüzde IBT (Internet Based Test) adı altında yapılmaktadır. Öğrenciler TOEFL sınavına, eğitim aldıkları Dil Kasabası’nın kendi binalarında girerler, bu da öğrenci motivasyonu için oldukça önemlidir ve Dil Kasabası öğrencisinin daima bir adım önde olmasını sağlamaktadır. TOEFL eğitimleri birebir ya da grup eğitimleri olarak verilmektedirler, bu sınavda öğrencilerin tüm İngilizce becerileri sorgulanır, eğitim süresince öğrencilere bu yetileri geliştirebilmelerine dair strateji ve teknikler verilerek öğrencilerin sonuca ulaşmaları sağlanır.
TOEFL Sınavı anadili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika'da New Jersey Eyaletinde bulunan Educational Testing Services tarafından dünyanın pek çok merkezinde düzenlenen bir sınavdır.Yeterli bir TOEFL puanı, öğrencilerin yüksek lisans ve doktora programlarına kabul edilmesini, yurt içinde İngilizce öğretim yapmakta olan birçok üniversitenin hazırlık sınıflarından muaf olmasını ve yurtdışında dil eğitimi almış öğrencilerin dil denkliklerini sağlar. Dünya genelinde pek çok kurum, organizasyon ve şirket iş başvurusunda TOEFL sınavından alınan iyi bir puanı İngilizce yeterlilik belgesi olarak kabul eder. TOEFL sınavı 2006 yılında değişti. Artık teste giren kişilerden İngilizce konuşmaları isteniyor. Sınav okuma, dinleme, konuşma ve yazma olmak üzere dört bölümden oluşuyor.
TOEFL hazırlık eğitim programı, daha önceki yılların TOEFL sınavı soruları titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Bu doğrultuda daha önce sıklıkla soru gelmiş gramer konularına ve daha önce çıkmış ya da çıkması muhtemel kelimelere öncelik vermek suretiyle, IBT TOEFL sınavında sınanan dört beceri üzerinde durulmaktadır.Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma becerileridir. Test 3,5 saat ile 4 saat arası bir sürede tamamlanır. Bu süre içerisinde kısa bir ara verilir. Bilgisayarlı Toefl’da öğrencinin yanında bir rehber ve gözetmen öğretmen vardır. Bu öğretmen, testin nasıl yapılacağını, bilgisayarın kullanımı ve diğer konularda teknik yardım yapar. Listening 40-60 Dakika 30-50 Structure 15-20 Dakika 20-25 Break(ara) 5 Dakika
Reading: 70-90 Dakika 44-55 Writing: 30 Dakika 1 Topic Listening: Amerikan İngilizcesini anlama yeteneğiniz ölçülür.
Structure: Öğrencinin Standart Yazılı İngilizceyi kurallara uygun kullanıp kullanmadığı test edilir. Reading:Öğrencinin Amerikan İngilizcesini okuma ve anlama yeteneği test edilir. Writing: Öğrencinin yazma yeteneği 30 dakika içerisinde yazacağı bir kompozisyon ile ölçülür.
TOEFL sınavı yalnızca ETS merkezi tarafından belirtilen yerlerde gerçekleştirilir. TOEFL sınavına internet üzerinden kredi kartı bilgisi ile birlikte online kayıt olunabildiği gibi, TOEFL kayıt formu doldurularak fax veya posta ile ya da telefonla da başvurulabilinir.
Yurtdışındaki üniversitelerin lisans ve yüksek lisans programlarında okumayı amaçlayan ya da yurtdışına farklı amaçlarla çıkacak olan öğrenciler ve İngilizce bilgisinin uluslar arası kabul gören bir sınav tarafından onayının istendiği kamu ve devlet kuruluşunda çalışanlar bu sınava girmektedirler. TOEFL sınavına girecek kişinin İngilizce becerisinin en az orta (intermediate) derecede olması beklenir. Dolayısıyla TOEFL sınavı hazırlık eğitimine katılacak kişilerin, genel İngilizce kurlarında olduğu gibi sıfırdan İngilizce öğrenmeleri söz konusu değildir. TOEFL hazırlık eğitimine katılacak kişiler, bu spesifik sınava hazırlanacak şekilde İngilizce eğitimlerini TOEFL sınavının öncelikli olarak ölçtüğü beceriler doğrultusunda alacaklardır.
TOEFL sınavı önceki yıllarda üç farklı formatta gerçekleştiriliyordu: - IBT (Internet Based Testing) - CBT (Computer Based Testing) - PBT (Paper Based Testing) Son yıllarda TOEFL sınavı çoğunlukla IBT formatında uygulanmaktadır. IBT formatının gerçekleştirilme imkanı olmayan şehirlerde ise PBT formatında uygulanmaya devam etmektedir. CBT formatı TOEFL sınavı artık uygulanılmamaktadır. TOEFL sınavı skorları 2 yıl geçerlidir.
BİLGİ: TOEFL sınavının en yoğun yapıldığı aylar Ekim, Kasım, Aralık, Nisan ve Mayıstır. IBT TOEFL sınavına her yedi günde bir kere girme hakkınız vardır.
IBT (0-120) CBT- (0-300) PBT- (310-677)
TOEFL hazırlık eğitim programı, daha önceki yılların TOEFL sınavı soruları titizlikle incelenerek hazırlanmıştır. Bu doğrultuda daha önce sıklıkla soru gelmiş gramer konularına ve daha önce çıkmış ya da çıkması muhtemel kelimelere öncelik vermek suretiyle, IBT TOEFL sınavında sınanan dört beceri üzerinde durulmaktadır.
Bunlar ise Konuşma, Dinleme, Okuma ve Yazma becerileridir.
TOEFL hazırlık eğitimi bilgisayarlı sınıflarında, gerçek TOEFL sınavı koşullarında ve konusunda uzman eğitmenler tarafından verilir.
TOEFL hazırlık eğitimine katılan öğrenci, en az orta düzeydeki İngilizce bilgisini, TOEFL sınavının ölçtükleri doğrultusunda geliştirir ve pratikleştirir. Bu şu demektir: TOEFL hazırlık eğitimini tamamlayan öğrenci dinleme, konuşma, okuma, yazma ve dilbilgisi becerilerini akademik yeterliliğe getirir. TOEFL Sınavı anadili İngilizce olmayanların İngilizce bilgisini ölçmek amacıyla, Amerika'da New Jersey Eyaletinde bulunan Educational Testing Services
Dil Kasabası 7-14 yaş arası çocuklar için de yaş ve gelişim özelliklerine uygun eğitimler verir. Yaş ve İngilizce seviyelerine göre gruplanarak verilen çocuk eğitimlerinde öncelikli amaç çocukların bu dili severek, anlayarak ve uygulayarak öğrenmeleridir.
Alanında uzman ve deneyimli bir eğitmen kadrosu, dil öğreniminin önde gelen yayınevlerinin zengin içerikli materyal setleri ile iletişim ve uygulama ağırlıklı eğitimler çocukların dil gelişimini ve sosyal becerilerini aynı anda destekleyecek niteliktedir. Çocuğunuz dilerseniz 6- 12 kişilik sınıflarda genel İngilizce eğitimlerine, dilerseniz sizin oluşturacağınız özel kapalı gruplarda eğitimlere katılabilir.
Velilerle daima iletişim içinde olduğumuz bu eğitimlerin sonunda çocuğunuz, kolejlerde verilen eğitimlere denk bir eğitim almış ve bu dili aktif halde kullanabilir seviyeye ulaşmış olmaktadır.
Bemar Kariyer Okulu ve Dil Kasabası 20 yılı aşan eğitim tecrübesi ile birlikte birçok alanda yürütmekte olduğu “amaca özel eğitim programları” ile ulusal ve uluslararası piyasalardaki sanayi ve iş dünyasına eğitim ve danışmanlık hizmeti vermektedir. Dünya ile entegrasyonda en etkili araçlardan olan yabancı dil eğitiminde farklılıklar yaratarak, öğrencilerin ve çalışanların gelişmelerine, verimliliğini arttırmalarına destek olmaktadır.
Dil Kasabası, kurumsal vizyonu çerçevesinde kaliteli dil eğitimini öğrencilerine sunmak misyonuyla yola çıkmış olup Türkiye'de İzmir'den Van'a kadar uzanan temsilcilikleriyle her geçen gün büyümeye devam etmektedir.
Dil Kasabası olarak vizyonumuz 2011 yılından beri süregelmekte olan franchise sistemi çerçevesinde temsilcilikler kurmaya devam ederek kaliteli dil eğitimini Türkiye'de dil öğrenmek isteyen herkese ulaştırmaktır.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|