2006 yılında, İzmir – Karşıyaka’da eğitim öğretime başlayan Balejim Sanat Okulu, 2015 yılında Gaziemir şubesini açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi mezunu Mesut Akdeniz ve Tülay Akdeniz tarafından kurulan Balejim, Türk ve yabancı eğitmenlerle çağdaş, sanatçı gençler yetiştirmeye devam ediyor.
Açılışından bugüne tesis bakımından büyüyen Balejim, bale alanında İzmir’de, Vaganova Uluslararası Sertifikası sınavını 1 Nisan 2013’te yapan ilk kurum olarak, akademik ve sanatsal açıdan da gelişimini sürdürüyor.
Bale, müzik, dans ve ritmden oluşan görsel sanatların en pırıltılısıdır. Özellikle küçük kız çocuklarının düşlerini süsleyen zevkli ve büyülü bir sanattır. Bale eğitiminde enstrüman çocuğun kendi vücududur. Bu nedenle çocuğun anatomik yapısı gözetilmeden verilen yanlış eğitimlerin zararları hayat boyu sürmektedir, bale kursu ve benzeri eğitimler ile eğitimini erken yaşta başlatmak önemlidir.
Balejim Bale Kursu, alanında uzman eğitmenlerce verilen profesyonel bale eğitimi; çocuk balesi adıyla 2,5-3 yaşlarında başlar, ileriki yaşlarda klasik, modern, jazz dansları, yetişkin konservatuvar hazırlık için özel ve teorik bale eğitimi olarak devam eder.
Balejim’de 2,5-3 yaşlarında başlayan eğitim, 3-6 yaş arasında hazırlık sınıfında sürer. 3 yaşından itibaren çocuklar bale eğitimine başlayabilir, 6 yaşından itibaren MEB onaylı 8 yıllık öğretmenlik sertifika programıyla devam eder. Öğrencilere, her yılın sonunda MEB onaylı sertifika verilir.
Öğrencilerimiz, 4. sınıfından itibaren point derslerine başlar. Balejim olarak verdiğimiz eğitimlerde esas amacımız; çocuklarımızın kas ve kemik yapılarını güçlendirmek ve vücutlarına esneklik kazandırmaktır. Bale eğitimi, fiziksel sonuçlar haricinde kişilerin kendi iç disiplinlerinin de oluşmasını sağlar. Bu disiplin, çocuklarımızın tüm hayatını olumlu yönde etkilemektedir. Ayrıca bale, tiyatro ve drama yeteneklerinin gelişmesine de katkıda bulunur.
Dersler, başlangıç sınıflarında haftada 2 gün 1’er saat veya 1 gün blok 1,5 saattir. 3. 4. ve 5. sınıflarda derslerin gün ve sayıları artmaktadır. 3. sınıfa kadar öğrenciler, Klasik Bale, Jimnastik, Ritmik Jimnastik, Pandomim, Streching, Müzik, Makyaj ve Sanat Tarihi dersleri görürler. 4. sınıftan itibaren ise point üzerinde durmaya hazır olduklarında öğrencilere Point dersleri verilir.
Her çocuk bir sanatçıdır. Sorun büyüdüğümüzde nasıl sanatçı kalabiliceğimizdir. Picasso’nun sözüyle resim kişinin iç dünyasını ve düşünce yapısını ortaya koyma, geliştirme aracıdır. Öyle ki resim çağlar boyu toplumsal bir eleştiri olarak bile işlev görmüştür. Bu sebeptendir ki sanat eğitimi okul öncesi okul dönemi ve okul sonrasını da kapsar. Çocuklar bütün zihnini resim ile ortaya çıkarır. Resim alanında kuşkusuz çocuklarımızı da katarak büyük yaş gruplarına kadar algılarını, becerilerini, yaratıcılığını ortaya çıkarmak isteriz. Göz, el kordinasyonunu sağlamak, öz güvenini oluşturmak, arkadaşlarıyla iletişimlerini sağlamak, iç dünyasını renklerle ve farklı malzemelerle ve teknikleri kullanarak, çocuklarımızın eğlenmesini sağlamak isteriz. Hayal gücünü geliştirmenin bilincindeyiz.
Balejim ailesi ve uzman öğretmenlerimizle birlikte, sanat sevgisini kazandırmak görevimiz olacaktır.
Balejim, verdiği resim eğitimiyle yetişkin olduğunda ne istediğini bilen, dengeli, sanatın sonsuzluğundan yararlanan bireyler yetiştiriyor. Genel eğitimin içerisinde önemli olan ve özel bir yer tutan estetik eğitimini, her çocuğun “yaratıcı” olduğu gerçeğiyle veriyor.
SANAT; görsel, işitsel yani fonetik tarihin derinliklerinden gelen, insanı sihriyle bazen mutlu, bazen melankolik eden ama hayatımızda büyük yeri olan,
Afrika’daki ilkel kabilelerde ayinleri yapan, insanın ruhuna belkide kutuplarda giren ve katı dediğimiz kalpleri yumuşatan,
bazen Mevlana’nın semazenlerini döndüren ve bizi insan yapan MÜZİK. Taa Beethoven’dan Chopin’e… Bazen bir inşaat işçisinin parmaklarında hayat bulan müzik ve
onlara can veren piyano, keman…
Geleceğimiz olan çocukların daha sevgi dolu kalplere sahip olması, gelecekteki Türkiye’nin mutlu, barışçıl, insanları seven, dost ve kardeş bireyler olması için
müziğin evrensel gücü çok önemlidir. Piyanonun tuşları ve Kemanın sihirli telleri eğer ‘iyi ellerde’ yetişen çocuklarda can bulursa güzel bir Türkiye
mutlu bir gelecek bizi bekleyecek ve bizim olacaktır.
Piyano kursu ile hem sanatın, hem bilimin iç içe olduğu müzik, akıllı çocukların yetişmesini sağlayın. Piyano çalmak kişinin, el-göz koordinasyonunu, konsantrasyonunu ve okul başarısını arttırır,karakteri ve özgüveni geliştirir, hafızasını kuvvetlendirir.
Öğrencilerimiz 5 yaşında minicik parmakları ve heyecanlı dokunuşları ile piyano kursu ile öğrenimine başlıyorlar. Ritim, ses ve el becerilerinin geliştirilmesi ile
öğrenimlerine devam ediyorlar. Bunun yanı sıra sertifikalı eğitim programları ile bu güzel serüvene önem kazandırılıyor. Piyano kursu aracılığı ile ilk tuşlu çalgısı ile tanışan sese hükmetmenin zevkine varan çocuklarımızın mutluluğu paha biçilemez…
Cha Cha
Cha cha’nın pistteki genel karakteri asalet veya ciddiyet taşımaktansa; neşeli sevinçli biraz da yaramaz muzır bir parti atmosferi içerir.
Ritimdeki keskin vuruşlara danstaki anî ve sert hareketler karşılık gelir, Cha cha içinde hızlı hareketler barındıran canlı ve dinamik bir Latin Amerikan dansıdır. Bir pozisyon dansı olmasından dolayı küçük alanlarda rahatlıkla uygulanabilir.
2006 yılında, İzmir – Karşıyaka’da eğitim öğretime başlayan Balejim Sanat Okulu, 2015 yılında Gaziemir şubesini açtı. Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi mezunu Mesut Akdeniz ve Tülay Akdeniz tarafından kurulan Balejim, Türk ve yabancı eğitmenlerle çağdaş, sanatçı gençler yetiştirmeye devam ediyor.
Açılışından bugüne tesis bakımından büyüyen Balejim, bale alanında İzmir’de, Vaganova Uluslararası Sertifikası sınavını 1 Nisan 2013’te yapan ilk kurum olarak, akademik ve sanatsal açıdan da gelişimini sürdürüyor.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|