A sınıfı Motosiklet Ehliyeti 35 KW üzeri ve gücünün ağırlığa oranı ortalaması 0,2'yi geçen motsikletler için alınır. Yaklaşık olarak 500 cc üzeri motorlar için kullanılır.
A sınıfı ehliyet alabilmek için iki farklı seçenek vardır. Birincisi En az 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyetine sahip olup 20 yaşını doldurmak, İkinci seçenek 2 yıllık A2 sınıfı motosiklet ehliyeti yoksa 24 yaşını doldurmuş olmaktır.
Motorbisiklet
Motorbisiklet
B sınfı Otomobil ehliyeti için 14 ders akan trafik ve + 2 ders simülatör eğitimi verilmektedir.
B sınfı Otomobil ehliyeti ile vitesli (manuel) ve otomatik vites tüm otomobilleri kullanabilirsiniz.
Kamyon veya çekici kullanmak için alınması gereken ehliyet sınıfı C sınıfı ehliyet, ağır yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken ehliyet sınıfıdır.
C sınıfı ehliyet sahipleri kamyon ve çekici yanı sıra B sınıfına giren, kamyonet, arazi taşıtlar, otomobil ile C1 sınıfına giren araçları kullanabilmektedirler. Yeni çıkan trafik yönetmelikleri ile kamyon ehliyeti sınıf ismi ve ehliyet alma şekli olarak değişti. Yeni yönetmelikler doğrultusuna kamyon ehliyeti nasıl alınır sizi bilgilendirmeye çalışacağız.
Kamyon ehliyeti, hafriyat ve yük taşımacılığı yapan sürücülerin alması gereken sürücü belgesidir. C sınıfı ehliyet sahipleri otomobil dışında traktör, kamyonet ve kamyon kulanabilmektedirler fakat bu sınıf ehlyet ile tır ve römorklu çekiciler kullanılamamaktadır. C sınıfı ehliyet sahipleri D sınıfı araçları kullanabilmek için direksiyon sınavına girmek zorundadırlar.
Öncelikle C sınıfı ehliyet almak isteyen sürücüler B sınıfı ehliyet sahibi olmak zorundadırlar. Herhangi bir ehliyet sahibi olmayan bir kamyon sürücüsü önce B sınıfı ehliyet almalı, daha sonra C sınıfı için sınavlara girmelidir. B sınıfı ehliyete sahip olan sürücüler ise bir direksiyon sınavına girerek C sınıfı ehliyet sahibi olabilirler.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|