Ankara Akademi Sanat Gençlik Kulübü olarak, Ulusal ve Uluslar arası her türlü kaynağı etkili ve verimli şekilde kullanarak; Tiyatro, Müzik, Dans,Resim Kişisel Gelişim gibi ana dallarda fikri ve vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve günümüz şehir insanının giderek artan stresli yaşamından sıyrılıp sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak sizlere hizmet vermeyi kendimize görev edinmiş bulunmaktayız .
perdeUlusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim- öğretim, üreteceği projeler ve sanatla ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir akademi olmaktır.
Farkında olmak hayatımızın her anında kullandığımız terimlerin başında gelmektedir. Peki biz kendi hayatımızın ne kadar farkındayız? Sosyal hayat kalitemiz istediğimiz standartlar da mı, yoksa istediklerimizi hep yarınlara erteleyerek yaşamımızı renksiz ve tekdüze yaşamayı mı seçiyoruz?
Uluslararası standartları göz önünde bulundurursak, dış ülkelerdeki bireylerin kendilerine daha çok zaman ayırdıklarını, sanatla ve kişisel gelişimleriyle daha fazla ilgilendiklerini görmekteyiz.
Hedeflerimizin ana temasını “BİZ” olarak belirlemek, katılımcılarımızın hayatlarına ufak dokunuşlarla renk gelmesini sağlamaktır.Hayal gücümüzü genişletmek, yaratıcılığımızı artırmak, hayatımızın her anına estetiği temel olarak koymak, kaliteli ve eşsiz hizmet anlayışımızla hizmet vermeye devam etmek, profesyonel kadromuzla hem çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak hem de yetişkinlerin hayattan daha fazla zevk almalarını sağlamak, sanatı hayatımızın her noktasına işlemesini sağlamak hedeflerimizi oluşturmaktadır.
Biz Ankara Akademi Sanat olarak; Devlet tiyatroları, Devlet Opera Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının verdiği emeklerle; Tiyatro, Dans, Müzik, Resim gibi Sanat Dallarında attığımız adımlarla kendimizden çok emin bir şekilde ilerlemekteyiz.
Kubilay KARABURÇAK
Genel Sanat Yönetmeni
Yaşam işçileriyiz biz sanatçılar. Sabah güneş bizim için doğduğunda ve batarken akşam güneşi , her anı düşünmek ile dolu yaşamımızda biz yaşamı işleriz ilmik ilmik. Bir tebessüm bazen de bir damla göz yaşı, bir fikir bir ses ya da bir kıvrım gördüğümüzde sizlerde ,tekrar tekrar umutlanır ve koşarız sizlere.
Çocuk,genç ve yaşlı demeden uzun kısa ya da şişman yahut da siyah beyaz ortak dilimiz vardır bizim evreni değiştirecek tek umuttur sanat. Var olmak istediğimiz kadar varızdır. Çığlığımız buna dairdir ve deriz ki “hadi başarabiliriz”.
Bir boya bir nota bir ses bir küçük harekettir seni en derinlerden çıkaracak olan.Ve damarlarında hissettiğinde sanatı , gökyüzünden indirmeyecek olandır elbette.
Düşleyebiliyorsan gerçekleştirebilirsin…
Klasik bale branşımız 3 yaşından itibaren tanışma dersleri ile başlayıp öncelikle bale sanatını sevdirmeyi hedeflemektedir.Sınıflarımız en fazla 10 kişiliktir.Öğrencilerimiz bale eğitim programında estetik ve sağlıklı bir fizik yapısını dans ile elde etmeleri için küçük yaşlarda ilk adımı atmaları sağlanmaktadır. Erken yaşta vücut kontrol ve koordinasyon becerilerini arttırarak, özgüvenlerini geliştirmek ve aynı azamda iletişimlerini güçlendirmektir. Böylelikle sosyal ve pedagoji gelişimlerine katkısı olacaktır.
Programın Faydaları:
Programın İçeriği
Bale eğitimimiz pedegojik eğitim modeli ile şekillenmektedir. İyi bir klasik bale eğitimi için, klasik dans eğitiminin yanı sıra; ritim, mim, modern dans, karakter dansları gibi çağdaş ekollerle ilgili çalışmaların planlanmış olması gerekmektedir.
Çocukları kapsayan 1. Tür Bale Branş Eğitimi Rus-Vaganova tekniği baz alınarak “Klasik Bale” ismi ile verilecektir.
Royal Academy geleneği ile İngiltere’de çok fazla talep edilen ve son 5 yıldır ülkemizde de başta İstanbul ve sonra Ankara’da da ilgi gösterilip talep edilmeye başlanan “Yaratıcı Dans- Yetişkin Balesi” eğitimleri özel tür eğitimlerdir. Bu sınıflarda amaç insanları baleyi sevdirmeye, temel bale pozisyonlarını öğretmeye, vücutlarının izin verdiği ölçüde esneklik, estetiklik kazandırmaya, duruş ve yürüyüş bozukluklarını giderip denge, koordinasyon sağlamaya ve bale temelli hareket dinamikleri ile müzikle ifade mükemmelliğini kazandırmaya yönelik bir dans eğitimi vermektir.
Haftada 1 ders ayda 4 ders olarak gerçekleştirilen bale eğitimimizı hafta sonları cumartesi veya pazar günleri yapılmaktadır.
Eğitim sezonu boyunca çalışmalarımızı her yıl düzenlediğimiz “Düşleyebiliyorsanız gerçekleştirebilirsiniz” adı altında bale ve modern dans gösterimiz ile öğrencilerimize görkemli bir sahne deneyimi sunuyoruz. Gösterilerimiz Devlet Tiyatrosu sahnelerinde yapılmaktadır.
Ankara Akademi Sanat ücretsiz olarak planlanan bale tanışma dersi ile çocuğunuzun eğitim alacağı eğitmen ile tanışıp kurs ortamı hakkında daha ayrıntılı bilgi sahibi olabilirsiniz. Öğretmenlerimiz derse katılan öğrencinin fiziksel özelliklerini, koordinasyon becerilerini ve sınıfa uyumunu gözlemleyip ders sonrasında size ayrıntılı bilgi vereceklerdir. Öğrencinin yaş gruplarına uygun bir sınıfta tanışma dersine katılabilmesi için lütfen telefonla randevu alınız.
KLASİK BALE YAŞ GRUPLARIMIZ;
Salsa
Salsa EğitimiAslında salsa üzerine yazmadan önce mutlaka El son Cubana hakkında bir şeyler söylemek bir zorunluluktur. Kübalı ulusal şair Nicolas Guillen “El son” için şöyle söylüyor: “El son Küba ruhunu yansıtıyor.”Küba müzik ve dans türü esas olarak Afrika ve Avrupa’nın müziği ve dansının Küba’da iç içe erimiş halidir. İspanyol sömürgeciliği ve kölecilik bu sentezin oluşmasına yol açmıştır. Köleci-sömürgeciler Küba’ya çıktıktan kısa bir süre sonra burada tek bir Kübalıyı sağ koymadılar. Küba yerlileri İspanyol sömürgeciler tarafından yok edildiler. Afrika’dan getirilen köleler yani Puntos’lar ve onların başına dikilen Guajiras’lar (İspanyol Köylüleri) yeni bir Küba kültürü ortaya çıkardılar. Guajiras’lar dansla pek ilgili değillerdi ancak müzikle ve şarkıyla çok iç içeydiler. Puntos’lar ise müzik ve dansla çok ilgiliydiler. Puntos’ların dinsel gelenekleri yani animist ritüelleri çok güçlüydü ve şartlar ne olursa olsun bundan uzak duramazlardı.
Rönesans’tan günümüze kadar en çok uygulanan ve kabul görmüş resim tekniğidir. Yağlı boya tekniği yapım sırasında kısmen hata kabul eden bir tekniktir. İstenmeyen yerler sonradan düzeltilebilir. Yapılan resimler uzun ömürlüdür. Temizlik ve bakımı kolaydır. Yağ (bezir yağı) ve toz boyaların karışımıyla yapılmış boyalara yağlı boya denir. Bu karışımın içine katılan diğer maddeler boyanın kalitesini belirlemektedir. Yağlı boyada aranan başta gelen özelliklerden biri renklerin solmaması, diğeri, üzerinde kabuk yapmadan kurumasıdır. Yağlı boya tekniğinde iyi sonuç almak için: Resim yapılacak sathın iyi hazırlanmasına, kaliteli boya kullanılmasına, incelticilerin kaliteli olmasına, boya paleti, fırçalar ve resim sehpasının kullanışlı olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca güzel resimler yapmak için çok çalışmak gerekir. Çok çalışmak kaliteyi de beraberinde getirir.
Keman eğitimi teknik çalışma ve temel müzik eğitimini içermektedir.
Teknik çalışma:
Yay tutuşu, el tutuşu, vücut duruşu, parmak tekniği, yay tekniği gibi çalgı üzerindeki yeterliliği geliştirici çalışmaları içermektedir.
Temel müzik eğitimi:
Nota eğitimi, klasik armoni eğitimi, melodi çalma, ritm eğitimi ve kulak eğitimi gibi çalışmalara yer vermektedir.
Keman egitiminde klasik müzikten pop ve caz müziğine kadar tüm müzik tarzlarını öğrenebilirsiniz.
6 yaşından itibaren keman egitimine başlanabilir.
Köln Müzik Okulu öğrencileri, yılda en az iki defa düzenlenen konserlerde, sahne deneyimi kazanma fırsatı bulabileceklerdir.
Tavsiyemiz, öğrencinin vücut yapısına uygun büyüklükte bir enstrüman kiralaması veya satın almasıdır. Bu konuda uzman kişiler size yardımcı olacaktır.
Dslr fotoğraf makinası alan herkesin ilk karşılaştığı zorluk makine üzerindeki onlarca düğme ve ayarın ne anlama geldiğini bilememek ve bu eksikliğin kişiyi fazlasıyla zorlamasıdır. Eğitimin önemi burada ortaya çıkıyor.Aldığınız eğitim sonrasında makinanızı ve üzerindeki manuel ayarların ne olduğunuda öğrenmiş oluyor ve daha bilinçli fotoğraflar çekebilmenin önünü açmış oluyorsunuz.
Fotoğraf EğitimiFotoğraf kursu veren kurumların ya da fotoğraf derneklerinin en önemli sorunu dersleri kalabalık sınıflarda vermeleri ve eğitimlerin 6 hafta veya daha uzun bir süreye yayılmasıdır.
Temel fotoğrafçılıkta aldığınız teorik bilginin hemen arkasından uygulama çekimine gidecek ve öğrendiklerinizi uygulamaya çalışacağız.Fotoğrafa yeni başladığınızda mükemmel fotoğraflar çekemeyeceksiniz fakat eğitimlerimizin sonunda birçok şeyi öğrenmiş olacaksınız ve bol bol pratikle iyi seviyelere gelebileceksiniz. Kurs bitiminde ara ara düzenleyeceğimiz şehir içi/dışı gezilerimize de katılarak kendinizi geliştirebileceksiniz. İyi seviyelere gelen kursiyerlerimizle atölyeler kurup projeler düzenleyerek sergiler açabileceğiz.
Toplam eğitim süremiz 12 saattir. 8 saat teorik ve 4 saat pratik uygulama eğitimi.
Eğitimimizi genelde haftada 2 gün ve 2 haftada bitirmekteyiz.
Temel fotoğrafçılık eğitimi konularımız :
1- Fotoğraf makinası nasıl çalışır, ana elemanları nelerdir?
2- Objektifler, özellikleri, çeşitleri
3- Sensörler
4- Diyafram nedir?nasıl çalışır?
5- Diyafram nedir?nasıl çalışır?
6- İso nedir nasıl kullanılır? avantaj ve dezavantajları nelerdir ?
7- Alan Derinliği nedir
8- Fotoğraf makinası nasıl tutulur
9- İleri Çekim modları nasıl ne zaman kullanılır
10- Beyaz Ayarı nedir
11- Netleme nasıl yapılır.
12- Işık Nedir? Türleri nelerdir?
13- Filtreler
14- Dikkat edilmesi gereken kurallar
15- Fotoğraf Sanatında Kompozisyon ve yapısal öğeler.
16- Uygulama eğitimi.
Eğitim Programımız
- Akademimizde eğitim programımız fotoğrafçılık derslerinde hafta içi ve hafta sonu gruplarından oluşmaktadır.Hafta içi akşam çalışanlar ve öğrenim gören gruplara özel saatler hafta sonu öğleden sonra ve akşam grupları bulunmaktadır.
3 hafta boyunca Hafta da 2 gün 4 saat 2 hafta da dış çekimler olmak üzere toplam 5 hafta derslerimiz işlenmektedir.
- Eğitim sonunda sertifikalarınız tarafınıza verilmektedir.
- Programlanacak fotoğraf gezi turlarına dilediğiniz zaman katılabilirsiniz.
- Belli dönemlerde açılacak olan seminer ve workshoplara katılabilirsiniz.
- İleri teknik gruplarımız oluştuğunda sizlere haber verilmektedir.
- Başlangıç gruplarında fotoğraf makinesi olmayan öğrencilere geçici olarak makine temin edilmektedir.
Ankara Akademi Sanat Gençlik Kulübü olarak, Ulusal ve Uluslar arası her türlü kaynağı etkili ve verimli şekilde kullanarak; Tiyatro, Müzik, Dans,Resim Kişisel Gelişim gibi ana dallarda fikri ve vicdanı hür nesillerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak ve günümüz şehir insanının giderek artan stresli yaşamından sıyrılıp sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak sizlere hizmet vermeyi kendimize görev edinmiş bulunmaktayız .
perdeUlusal ve uluslar arası ortamlarda mensubu olmaktan övünç duyulan, vereceği eğitim- öğretim, üreteceği projeler ve sanatla ülkemizin çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmasına katkıda bulunacak lider bir akademi olmaktır.
Farkında olmak hayatımızın her anında kullandığımız terimlerin başında gelmektedir. Peki biz kendi hayatımızın ne kadar farkındayız? Sosyal hayat kalitemiz istediğimiz standartlar da mı, yoksa istediklerimizi hep yarınlara erteleyerek yaşamımızı renksiz ve tekdüze yaşamayı mı seçiyoruz?
Uluslararası standartları göz önünde bulundurursak, dış ülkelerdeki bireylerin kendilerine daha çok zaman ayırdıklarını, sanatla ve kişisel gelişimleriyle daha fazla ilgilendiklerini görmekteyiz.
Hedeflerimizin ana temasını “BİZ” olarak belirlemek, katılımcılarımızın hayatlarına ufak dokunuşlarla renk gelmesini sağlamaktır.Hayal gücümüzü genişletmek, yaratıcılığımızı artırmak, hayatımızın her anına estetiği temel olarak koymak, kaliteli ve eşsiz hizmet anlayışımızla hizmet vermeye devam etmek, profesyonel kadromuzla hem çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunmak hem de yetişkinlerin hayattan daha fazla zevk almalarını sağlamak, sanatı hayatımızın her noktasına işlemesini sağlamak hedeflerimizi oluşturmaktadır.
Biz Ankara Akademi Sanat olarak; Devlet tiyatroları, Devlet Opera Balesi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarının verdiği emeklerle; Tiyatro, Dans, Müzik, Resim gibi Sanat Dallarında attığımız adımlarla kendimizden çok emin bir şekilde ilerlemekteyiz.
Kubilay KARABURÇAK
Genel Sanat Yönetmeni
Yaşam işçileriyiz biz sanatçılar. Sabah güneş bizim için doğduğunda ve batarken akşam güneşi , her anı düşünmek ile dolu yaşamımızda biz yaşamı işleriz ilmik ilmik. Bir tebessüm bazen de bir damla göz yaşı, bir fikir bir ses ya da bir kıvrım gördüğümüzde sizlerde ,tekrar tekrar umutlanır ve koşarız sizlere.
Çocuk,genç ve yaşlı demeden uzun kısa ya da şişman yahut da siyah beyaz ortak dilimiz vardır bizim evreni değiştirecek tek umuttur sanat. Var olmak istediğimiz kadar varızdır. Çığlığımız buna dairdir ve deriz ki “hadi başarabiliriz”.
Bir boya bir nota bir ses bir küçük harekettir seni en derinlerden çıkaracak olan.Ve damarlarında hissettiğinde sanatı , gökyüzünden indirmeyecek olandır elbette.
Düşleyebiliyorsan gerçekleştirebilirsin…
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|