Pilates metodu zihnin kaslar üzerindeki kullanımını desteklediği için Contrology (Kontrol bilimi) olarak adlandı. Pilates, bedenin dengeli tutulmasına yardımcı olan ve omurgayı desteklemekte önemli işlevi olan temel kaslar üzerine yoğunlaşılan bir egzersiz programıdır. Nefes egzersiz teknikleri de yer almaktadır.
Pilates'te her bir egzersizin çok kez tekrarı yerine daha az sayıda, tam kontrol ve belirli bir biçim içinde uygulanması tercih edilir. Joseph Pilates'e göre zihinsel ve fiziksel sağlık birbiri için gerekliydi. Hareketler akıcıydı nefes, kontrol ve konsantrasyonla birleştirilmişti. Sonuç; artan esneklik, güç, beden farkındalığı, enerji ve gelişmiş zihinsel konsantrasyondur. Pilates ayrıca daha iyi sonuçlar alabilmek için egzersizinin beş ana aletini de tasarlamıştı. Karın, alt sırt ve kaba etler vücudun geri kalanının özgürce hareket etmesi için destekleniyor ve güçlendiriliyor Pilates programında.Pilates eğitimlerinde, güç ve esneklik inşa edebilmek için kendi vücut ağırlığını kullanmaktadır. Bunu, yüksek düzeyde kardiovasküler egzersiz üzerine yoğunlaşmadan gerçekleştirmeyi hedefler. Günümüzde Pilates pek çok fizyoterapist tarafından rehabilitasyon sürecinin bir parçası olarak kullanılmaktadır.
PILATESIN 6 PRENSIBI
Konsantrasyon : Pilates yaparken hareketlere yoğunlaşmak,bedenin uyum içinde nasıl çalıştığına ve hangi kasların kullanılıp, hangilerinin kullanılmadığına dikkat etmek gerekir.
Kontrol : Pilates metodunda kontrol çok önemlidir. Kontrol için bedenin iyi dinlenmesi ve hareketlerin gösterildiği şekilde uygulanması, olası sakatlıkların önlenmesi gerekir.
Merkezleme : Pilates Metodu’nda ,doğru hareket sanatlarında olduğu gibi merkez, göbek, bel ve kalça çevresidir. İç organları ve omurgayı yerinde tutan kas sistemlerini içerir. Merkezleme, üst bedenin stabilitesini ve esnemeyi, uzamayı sağlar.
Akıcı hareket : Hareketler acele edilmeden, her noktadan tek tek geçerek ama aynı zamanda hiç duraksamayarak yapılmalıdır.
Kesinlik : Hareketler belirsizce değil, hakkı verilerek tam yapılmalıdır. Hareket serileri birbirleri içinde ve birbirleri arasında koordine olmalıdır.
Nefes : Nefes alıp verme, panik olmadan sırtın arkasına ve altına derin nefes alıp bütün nefesi tamamıyla dışarı üflemek yoluyla olmalıdır. Böylece, nefes tamamen boşaltılıp, kan temizlenmiş olur.
Son dönemlerde neredeyse bütün ünlü kişilerin spor tercihi olan Fit Boxing kısa sürede, Fit bir vücuda sahip olmanın yanı sıra mükemmel de bir rahatlama çalışması olarak da dikkat çekmektedir. Peki bu Fit Boxing nedir? Fit Boxing; fonksiyonel fitness egzersizleri ile boks-kick-boks antrenmanlarının sistemli bir şekilde entegre edilmiş bir çalışma sistemidir. Türkiye'de bir çok eğitmen tarafından uygulanan bu sistem, kişileri antrenmanlarda sıradanlıktan kurtararak sürekli motive olmasını sağlamaktadır.
Fit Boxing çalışmaları bir uzman eşliğinde çalışabilmekle birlikte tek başınada boks torbası ile çalışılmaktadır.
Fit Boxing çalışmalarının en güzel özelliği çok uzun zaman ayırmak zorunda değilsiniz. Bir antrenman maksimum 30-45 dk arasında değişmektedir. Bu Yüzden devam eden antrenman programlarınızın bir bölümünde veya extra bir çalışma olarak entegre edebilirsiniz.
Fit Boxing çalışmalarında yumruk, tekme kombinasyonlarını sistemli bir şekilde uygulamak ve verilecek fitness egzersizlerini bunlara göre dizayn etmek çok önemlidir...
ALSANCAK PILATES STUDIO OLARAK TÜM YAŞ GRUPLARINA YÖNELiK KİŞİYE ÖZEL ANTRENMAN PROGRAMI UYGULUYORUZ. EN KISA ZAMANDA FIT BOXING DEĞİŞİMİNİ FARKETTİRMEYİ AMAÇLAMAKTAYIZ... TÜM KADROMUZ UZMAN SERTIFIKALARA SAHIPTIR.
Fonksiyonel antrenman, klasik olarak yapılan ve tek bir kas grubunun çalıştırılması yerine çok daha farklı bir yapıya sahip sahip olarak, tek bir egzersizde çok fazla kas grubunun çalıştırılması esasına dayanmaktadır. Fonksiyonel antrenman, kişiye daha fazla kas kontrolü,daha fazla denge ve güç artışı sağlamaktır. Büyük ve küçük kas gruplarına güç dağılımında değişiklikler göstererek daha kısa sürede daha fazla verim almanızı sağlar.Fonksiyonel antrenmanlar sayesinde, günlük hayatın getirdiği yoğun iş temposundan minimum etkilenmenizi sağlar.
Stüdyomuzda farklı yaş gruplarına göre kişiye özel antrenman programı çıkarılıp en kısa zamanda güvenli ve sağlıklı bir şekilde sonuca ulaşmaları sağlanmaktadır.
Gebelik, kadının fiziksel, hormonal ve psikolojik açıdan birçok değişiklik yaşadığı uzun bir süreçtir. Gebelikte salgılanan bazı hormonlar ve büyüyen bebeğin ağırlığı, annenin kas ve iskelet sisteminde bir takım değişiklikler yaratır. Annede, bel ve sırt ağrıları görülebilir, bağ dokusu gevşer, eklemler kolay yaralanabilir, özellikle el ve ayak bileklerinde oluşan ödem, karpal tünel ve tarsal tünel sendromuna neden olabilir. Hamilelik boyunca bebeğin ağırlığının rahime yaptığı bası ve yerçekiminin etkisiyle pelvis tabanı yaklaşık 2.5 cm aşağıya çöker. Pelvik taban kaslarındaki bu sarkma, anne adayına idrar kaçırma gibi yaşam kalitesini düşüren daha birçok sıkıntı yaşatabilir. Kısacası güçlü pelvik taban kasları, doğum sırasında ve sonrasında anne adayları için büyük önem taşır. Pilates de bu kasları kuvvetlendirmek için yapılacak en doğru ve güvenli egzersizleri içerir.
PİLATES YAPAN ANNE ADAYLARI;
1. Doğum sırasında rahat ıkınarak rahat bir doğum gerçekleştirirler.
2. Doğum sırasında oluşan yırtıklar azalır.
3. Gebelikte ve sonrasında oluşan idrar kaçırma problemleri ortadan kalkar.
4. Doğum sonrası uterus çok daha kolay toparlanır.
5. Pilates, gebelikte görünen, hazımsızlık ve ödem gibi sorunların azalmasına yardımcı olur.
6. İçerdiği nefes egzersizi sayesinde, hem gevşeyen ve uzayan karın kaslarının çok daha çabuk güçlenip, toparlanmasını sağlarken annenin, gebelik sürecinde yaşadığı duygusal dalgalanmalardan daha az etkilenmesine sebep olur.
7. Anne adayı, yaptığı egzersiz sayesinde uykuya daha çabuk dalar, gününü zinde ve motive şekilde geçirir.
8. Cinsel yaşamın doğum sonrası normale dönmesini kolaylaştırır.
9. Hormonların etkisiyle zayıflayan göğüs kaslarının kuvvetlenmesini sağlar.
10. Egzersiz sırasında zihinsel farkındalığı ve anda kalmayı sağladığı için pilates, kişiye mental olarak rahatlama sağlar.
Ayrıca, yapılan araştırmalarda, hamilelik sürecinde egzersiz yapan annelerin bebeklerinin otonom fonksiyonları, egzersiz yapmayanlara göre daha iyi çalıştığı kanıtlanmıştır. (Otonom sinir sistemi vücut kalp atışı, nefes alma organları, iç organ fonksiyonları gibi istem dışı fonksiyonları kontrol eder.)
HAMİLELİKTE PİLATESE NE ZAMAN BAŞLAMALI?
Hamilelikte pilatese doktorunuz izin verdiği sürece, gebeliğin 12 ve 16. haftası arasında başlanabilir, ortalama olarak haftada 2 veya 3 defa doğumunuza kadar güvenle devam edebilir, hamileliğinizi daha mutlu ve konforlu hale getirebilirsiniz.
HAMİLELİK DÖNEMİNDE KİMLERE PİLATES ÖNERİLMEZ?
1. Erken doğum riski taşıyanlar.
2. Vajinal kanaması olanlar.
3. Erken memran rüptürü olanlar.
4. Hipertansiyon gibi tıbbi problemi olan gebelerin, doktorlarının görüşünü alması önerilir.
KAS VE İSKELET SİSTEMİ PROBLEMİ OLAN GEBELER VE LOHUSALARDA PİLATESİN YARARLARI
Skolyoz, ilerlemiş omurga eğrilikleri, fıtık, kas problemleri, doğuştan kalça çıkığı gibi rahatsızlıkları olan gebelerin, hamilelik süreçlerinde ve sonrasında vücutlarında hissettikleri şikayetleri artabilir. Pilates egzersizleri düzenli olarak yapıldığında iskelet ve kas sisteminde büyük değişiklikler sağlar, anne adaylarının rahatsızlıklarından dolayı hissettikleri ağrıların azalmasına yardımcı olur. Aslında bu tip problemleri olan kişiler, hamilelik öncesi pilates egzersizlerine başlayıp vücutlarını hamilelik süresince yaşayacakları fiziksel değişime hazırlamaları gerekir.
Pilates, hamileler için çok güvenli bir egzersizdir. Tüm vücudu dengeli bir şekilde çalıştırırken, gebelik boyunca annenin değişen anatomisine göre egzersiz modifikasyonları içerir.
Kısacası pilates, konusunda uzman bir eğitmenle yapıldığında gebelik sırası ve sonrasında yapacağınız en güvenli ve vücudunuz için yararlı bir egzersizdir.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|