24YD® Yabancı Dil Kursları’ nda sunulan 6 seviyeli genel İngilizce eğitim programı Avrupa Konseyinin (CEFR) belirlemiş olduğu kriterler kapsamında oluşturulmuştur. Genel İngilizce programının amacı kişilerin İngilizceyi günlük hayatta akıcı ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda 24YD® Dil Okullarının öncelikli hedefi başta konuşma becerisi olmak üzere tüm dil becerilerini kursiyerlerine kalıcı bir şekilde kazandırmaktır. Bu kalıcı kazanımları kursiyerin kendisinin de takip edebilmesi için her kursiyere Avrupa Dil Portfolyosu (European Language Portfolio) tanımlanmaktadır. Kursiyerlerin eğitim süreci içerisinde; her seviyedeki gelişimlerini kendilerinin değerlendirmeleri sağlanmaktadır. Genel İngilizce eğitim programı süresince kullanılan tüm eğitim materyalleri kursiyere ücretsiz olarak sunulmaktadır. Eğitim süreci sonlanan kursiyer istediği takdirde sertifika sınavına girerek; sınav sonucu belgelemiş olduğu seviyeye ait sertifikayı almaya hak kazanır. Sertifikanın yanında 24YD® mentorluğunda kursiyer ile birlikte “Europass Dil Pasaportu” hazırlanır.
24YD® Dil okulları genel İngilizce eğitim programında bulunan seviyeler ve kapsamları şu şekildedir:
A1(Elementary)
Günlük hayatla ilgili genle konuları yavaş ve net konuşulduğunda anlayabilir. Kendisi, ailesi ve çevresindeki kişiler hakkında genel bilgiler vererek bu konular ile ilgili sorulan sorulara cevap verebilir. Katalog, duyuru ve afişlerdeki genel bilgileri okuyup anlayabilir ve kısa ve basit cümlelerle basit not ve mesajlar yazabilir.
A2(Pre-Intermediate)
Konuşmacıyı ilgilendiren konularla ilgili kalıpları ve sözcükleri anlayabilir; kendisi hakkında eğitim, iş, ailevi ve kişisel bilgiler verebilir. Kısa ve basit metinleri, kısa kişisel mektupları okuyup anlayabilir ve bu metinlerdeki önemli noktaları kavrayabilir. Bildiği yapıları kullanarak kısa basit notlar ve kişisel mektuplar yazabilir.
B1(Intermediate)
Günlük ortamlarda sürekli karşılaşılan bilindik konulardaki net, standart konuşmaları ana hatlarıyla anlayabilir. Güncel olaylar ya da konuşmacının ilgi alanına giren konularla ilgili radyo ve televizyon programlarının çoğunun ana hatlarını yavaş ve net olması koşuluyla anlayabilir. Deneyimlerini, hayallerinin, isteklerini ve olayları betimlemek için belirli kalıpları kullanabilir. Bir kitabın ya da filmin konusunu ve bunlarla ilgili izlenimlerini anlatabilir. Dilin konuşulduğu ülkede ortaya çıkabilecek birçok durumla başa çıkabilir. Günlük dilde en sık kullanılan sözcükleri içeren metinleri ve kişisel mektuplarda belirtilen olay, duygu ve dilekleri anlayabilir. Aynı şekilde, deneyim ve izlenim betimleyen kişisel mektuplar yazabilir, bilindik ya da ilgi alanına giren konularla ilgili bir metin kaleme alabilir.
B2(Upper Intermediate)
Güncel bir konu olması koşuluyla ve mesleki bir terim kullanılmaması koşuluyla uzun konuşma ve sunumları anlayabilir. Televizyon haberlerindeki ve güncel olaylara ilişkin programlardaki konuşmaların çoğunu anlayabilir. Güncel konular hakkındaki tartışmalarda kendi fikrinin ifade edebilir ve gerekçeler sunabilir. Güncel sorunlarla ilgili yazılan gazete makalelerini okuyup yazarın tutumunu anlayabilir ve ilgi alanına giren çeşitli konularda anlaşılır, ayrıntılı metinler yazabilir.
C1(Advanced)
Açık olmayan konuşmalarda ima edilen mesajı algılayabilir, televizyon programları ve filmleri fazla zorlanmadan anlayabilir. Kullanacağı sözcükleri çok fazla aramaksızın, kendisini akıcı ve doğal bir biçimde ifade edebilir ve dili toplumsal ve mesleki amaçlar için esnek ve etkili bir şekilde kullanabilir. Somut ya da edebi metinleri okuyabilir, ilgi alanıyla alakalı olmasa bile herhangi bir makaleyi anlayabilir. Karmaşık konuları açık ve ayrıntılı bir biçimde betimleyebilir ve bu betimlemeleri kompozisyon ya da rapor olarak düzenleyebilir.
C2(Proficient)
İster canlı ister yayın ortamında olsun hiçbir konuşma türünü anlamakta zorluk çekmez ve hiç zorlanmadan her türlü konuşma ya da tartışmaya katılabilir; deyimler ve konuşma diline ait ifadeleri kullanabilir. Yapısal ve dilbilgisel açıdan karmaşık hemen hemen tüm metin türlerini kolaylıkla okuyabilir ve uygun bir üslup ve okuyucunun dikkatini çekebilecek ifadeler kullanarak akıcı metinler yazabilir.
Nedir?
TOEFL dil kullanıcılarının Amerikan aksanının akademik düzeyde yeterliliğini ölçmeye yönelik okuma, dinleme, yazma ve konuşma becerilerini kapsayan 0-120 puan ölçeğine sahip bir sınavdır. 130 ülke ve 8000’den fazla kuruluş tarafından kabul edilen TOEFL skorları başta Amerika ve Kanada olmak üzere birçok ülkede lisans-lisans-üstü eğitim, burs, kariyer edinme ya da terfi için standart bir önkoşul haline gelmiştir.
24YD® TOEFL Hazırlık Süreci
TOEFL sınavına yönelik hazırlık programına katılmak isteyen kursiyerden en az B2 Upper Intermediate seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olması beklenir. İlk aşamada kursiyerin seviyesi belirlenir. Kursiyer bu seviyede İngilizce bilgisine sahip ise doğrudan sınav hazırlık programına alınır. Henüz sınav hazırlık programına hazır olmayan kursiyer genel İngilizce programına yönlendirilerek sınav hazırlık için gerekli seviyeye getirilir.
Doğrudan sınav hazırlık programına başlayacak olan kursiyer öncelikle TOEFL IBT simülasyonuna alınır. Bu deneme sınavı TOEFL IBT gibi bilgisayar ortamında yapılır ve gerçek bir TOEFL sınavından farkı yoktur. Sınav sonuçları eğitmen ile kursiyer tarafından birlikte değerlendirilerek her dil becerisi için standart ders saatleri yerine kursiyerin ihtiyacına yönelik ders saat sayısı hesaplanır. Bu sayede kursiyerin ihtiyacının fazla olduğu alanlara daha fazla odaklanılabilecek bir program ortaya çıkar. Daha sonra eğitmen ve kursiyerin ortak oluşturacakları ders programı ile eğitim süreci başlamaktadır. Eğitimler TOEFL sınav hazırlık programı için özel oluşturulmuş olan bilgisayarlı eğitim sınıflarında bilgisayar destekli olarak yapılmaktadır. Bunun yanı sıra eğitim sürecinde birçok farklı kaynaktan ve materyalden yararlanılır. Bu sayede kursiyer çeşitli kaynaklardan zengin bir içeriğe erişebilmektedir.
Eğitim süreci sonunda kursiyer sınava gireceği tarihe kadar belirli aralıklarla kuruma davet edilerek deneme sınavlarına devam edilir. Her deneme sonrasında sonuçlar değerlendirilip kursiyere sınava kadar geçecek sürede eğitmen tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanır.
Nedir?
IELTS Sınavı, İngilizcenin kullanıldığı ülkelerde eğitim almak ya da çalışmak isteyenlerin İngilizce dil seviyelerini değerlendirmek için yapılan uluslararası bir sınavdır. 135 ülkede 9.000’den fazla kurum IELTS Sınavını kabul etmektedir. IELTS adayın tüm dört dil becerisini ölçmeye yönelik görev tabanlı bir sınav içeriğine sahiptir. Sonuçları 1 ile 9 puan aralığında ölçeklendirilen IELTS sınavı her bir dil becerisinin için ayrı ayrı notlandırılmasının yanında bu becerilere ait ortalamada genel not olarak verilir.
24YD® IELTS Hazırlık Süreci
IELTS sınavına yönelik hazırlık programına katılmak isteyen kursiyerden en az B2 Upper Intermediate seviyesinde İngilizce bilgisine sahip olması beklenir. İlk aşamada yapılacak olan seviye tespitte kursiyer bu seviyede İngilizce bilgisine sahip ise doğrudan sınav hazırlık programına alınır. Henüz sınav hazırlık programına hazır olmayan kursiyer genel İngilizce programına yönlendirilerek sınav hazırlık için gerekli seviyeye getirilir.
Doğrudan sınav hazırlık programına alınacak kursiyer öncelikle tam bir IELTS deneme sınavına tabi tutulur. Bu deneme sınavı IELTS sınavının birebir aynısı olup sonuçları gerçekçi veriler sağlar. Sınav sonuçları eğitmen ve kursiyer ile birlikte değerlendirilip gerekli becerilerde ne kadar ders saati ihtiyacı olduğu ortaya konulur. Daha sonra eğitmen ve kursiyerin oluşturacakları ortak ders programı ile eğitim süreci başlamaktadır. Eğitim sürecinde farklı kaynaklar kullanılarak kursiyere zengin bir içerik sunulmaktadır. Eğitim süresinde her bir beceriye ait ve genel olmak üzere çeşitli deneme sınavları uygulanarak sınava girecek kursiyerin gelişimi takip edilir.
Eğitim süreci sonunda kursiyer sınava gireceği tarihe kadar belirli aralıklarla kuruma davet edilerek deneme sınavlarına devam edilir. Her deneme sonrasında sonuçlar değerlendirilip kursiyere sınava kadar geçecek sürede eğitmen tarafından ücretsiz danışmanlık hizmeti sağlanır.
24YD® Yabancı Dil Kurslarında sunulan 6 seviyeli Rusça eğitim programı Avrupa Konseyinin (CEFR) belirlemiş olduğu kriterler kapsamında oluşturulmuştur. Rusça programının amacı kişilerin Rusçayı günlük hayatta akıcı ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda 24YD® Dil Okullarının öncelikli hedefi başta konuşma becerisi olmak üzere tüm dil becerilerini kursiyerlerine kalıcı bir şekilde kazandırmaktır. Bu kalıcı kazanımları kursiyerin kendisinin de takip edebilmesi için her kursiyere Avrupa Dil Portfolyosu (European Language Portfolio) tanımlanmaktadır. Kursiyerlerin eğitim süreci içerisinde; her seviyedeki gelişimlerini kendilerinin değerlendirmeleri sağlanmaktadır.
24YD® Yabancı Dil Kurslarında sunulan 6 seviyeli İspanyolca eğitim programı Avrupa Konseyinin (CEFR) belirlemiş olduğu kriterler kapsamında oluşturulmuştur. İspanyolca programının amacı kişilerin İspanyolcayı günlük hayatta akıcı ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Bu kapsamda 24YD® Dil Okullarının öncelikli hedefi başta konuşma becerisi olmak üzere tüm dil becerilerini kursiyerlerine kalıcı bir şekilde kazandırmaktır. Bu kalıcı kazanımları kursiyerin kendisinin de takip edebilmesi için her kursiyere Avrupa Dil Portfolyosu (European Language Portfolio) tanımlanmaktadır. Kursiyerlerin eğitim süreci içerisinde; her seviyedeki gelişimlerini kendilerinin değerlendirmeleri sağlanmaktadır.
Başlangıç Tarihi | Bitiş Tarihi | Eğitim Zamanı | Ders Saat Sayısı | Kalan Kontenjan | Fiyat |
---|